Verdictul lui Halep: „Dacă TAS nu-mi reduce pedeapsa, va fi sfârșitul carierei”

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat că-i va analiza cazul, în prima jumătate a lunii februarie, între 7 și 9, Simona Halep a comentat situația în care se află, tratând lucid contextul său, fiind suspendată patru ani pentru dopaj.

Românca ar avea 35 de ani, când s-ar încheia pedeapsa inițială (FOTO: Getty Images)
Românca ar avea 35 de ani, când s-ar încheia pedeapsa inițială (FOTO: Getty Images)

Într-o discuție cu Euronews, sportiva originară din Constanța a punctat că, dacă TAS va menţine decizia de suspendare neclintită, își poate lua „adio” de la tenis: „Dacă vor fi patru ani, nu ştiu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârşitul carierei mele. Da... Şi pentru ceva ce nu am făcut şi nu este din vina mea, este şi mai catastrofal”. Cu aceeași ocazie, românca a mărturisit că şi-ar fi dorit ca Patrick Mouratoglou să iasă mai devreme public pentru a-şi asuma răspunderea pentru suplimentul contaminat: „Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare şi în toţi cei cu care lucrez (...) Încrederea mea este, acum, un pic zdruncinată”.

La un pas să revină în competițiile de tenis

La mijlocul lunii septembrie, jucătoarea a fost suspendată pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise -roxadustat- și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Totuși, românca ar fi fost foarte aproape să revină într-o competiție oficială, presa internațională notând că ar fi existat negocieri avansate între Simona Halep și un turneu din Rusia, neafiliat WTA, pentru a fi înapoi pe teren, chiar în această perioadă, însă discuțiile s-ar fi încheiat la dorința sportivei, din precauție să nu deranjeze forul internațional și să-și diminueze șansele de a avea o reducere a pedepsei primite pentru acuzele de dopaj. Potrivit deciziei instanței de până acum, perioada de suspendare ar dura până pe 6 octombrie 2026, existând indicii că Simona Halep ar fi părăsit România și ar fi ales să se mute în Dubai, în contextul în care, în ultimele luni, s-a antrenat în Emiratele Arabe Unite.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net