Noutăți în procesul Simonei Halep: s-a aflat când va fi analizat cazul ei

Cu toate că se credea că, mai devreme de primăvară, nu are nicio șansă pentru a-i fi analizată situația de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), Simona Halep a primit vești bune: potrivit listei de audieri de pe site-ul TAS, procesul său va fi discutat, în perioada 7-9 februarie.

Simona Halep a aflat când va fi analizat la TAS cazul său (FOTO: Getty Images)
Simona Halep a aflat când va fi analizat la TAS cazul său (FOTO: Getty Images)

Potrivit publicației americane „The Athletic”, care a relatat pe larg cazul Simonei Halep, o diminuare a pedepsei nu ar fi deloc exclusă: „Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părților. Dacă Halep poate convinge judecătorii că testul ei pozitiv a fost rezultatul dopajului neintenționat, este probabil să fie suspendată pentru doi ani sau mai puțin, iar un an de suspendare l-a ispășit deja”.

La un pas să revină în competițiile oficiale, chiar în luna decembrie

Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise -roxadustat- și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. 
În răstimp, românca ar fi fost foarte aproape să revină într-o competiție oficială, presa internațională notând că ar fi existat negocieri între Simona Halep și un turneu din Rusia, neafiliat WTA, pentru a reveni în competițiile oficiale, chiar în această perioadă, însă discuțiile s-ar fi încheiat la dorința sportivei, din precauție să nu deranjeze forul internațional și să-și diminueze șansele de a avea o reducere a pedepsei primite pentru acuzele de dopaj. Deocamdată, perioada de suspendare ar dura până pe 6 octombrie 2026, existând indicii că Simona Halep ar fi părăsit România și ar fi ales să se mute în Dubai, în contextul în care, în ultimele luni, s-a antrenat în Emiratele Arabe Unite. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net