Anunțul TAS, la o lună după apelul lui Halep pentru diminuarea suspendării

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat programul din următoarele luni - o veste așteptată de Simona Halep, jucătoarea de 32 de ani fiind suspendată, deocamdată, pentru patru ani pentru dopaj și, în acest context, depunând un apel pentru a-i fi rejudecată situația, în speranța diminuării pedepsei.  

Simona Halep mai are de așteptat pentru o eventuală diminuare a pedepsei (FOTO: Getty Images)
Simona Halep mai are de așteptat pentru o eventuală diminuare a pedepsei (FOTO: Getty Images)

După solicitarea făcută de româncă, pe 24 octombrie, sportiva așteaptă să-i fie programat cazul la Lausanne, însă noutățile nu sunt foarte optimiste: în programul anunțat de TAS nu se regăsește și numele Simonei Halep, ceea ce înseamnă că situația sa va fi prelungită. Potrivit programului făcut public de TAS, cazul fostei lidere mondiale din tenisul feminin nu este prevăzut pentru a fi discutat, cel puțin până în primăvară, pe 21 martie 2024, ceea ce înseamnă că românca ar mai avea de așteptat minimum încă patru luni, până să afle dacă suspendarea îi va fi redusă sau va rămâne de patru ani ori chiar se va mări la șase ani, așa cum a cerut Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). 

Peste 40 de milioane câștigate de către Simona Halep, datorită „sportului alb”

Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, Simona Halep a fost suspendată pentru două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise -roxadustat- și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.  
Dacă viitorul Simonei Halep nu este tocmai cert, în spate rămân cifrele de nestrămutat: cele două titluri de Grand Slam, 24 de titluri cucerite câștigate la simplu, 64 de săptămâni ca lider mondial, 373 de săptămâni petrecute în Top10 WTA, 579 de meciuri câștigate la simplu și 238 de partide pierdute. Per total, câștigurile reușite de Simona Halep se ridică la 40.203.437 de dolari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Guadalupe Porras (EPA) jpg
Statuie Dani Alves (X, Twitter) jpg
FCSB FC Botosani (Sportpictures) SITE jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
generatia de aur nationala romaniei
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net