Novak Djoković a câștigat Turneul Campionilor și încheie anul pe 1 ATP

Ultima actualizare:

Novak Djoković sfidează orice piedică pe care i-ar putea-o pune vârsta, la cei 36 de ani ai săi, cucerind Turneul Campionilor, în Italia, la Torino și consemnând cea de-a 400 săptămână ca lider ATP. După ce l-a învins, duminică, pe mai tânărul italian Jannik Sinner (4 ATP), de doar 22 de ani, cu scorul 6-3, 6-3, sârbul și-a trecut în palmares cel de-al șaptelea său titlu de la Turneul Campionilor, un record în „sportul alb”.

Novak Djoković (stânga) încheie anul pe primul loc ATP (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković (stânga) încheie anul pe primul loc ATP (FOTO: Getty Images)

De altfel, Jannik Sinner nu mai pierduse niciun duel, de 10 meciuri și, cu toate că s-a aflat la prima participare la Turneul Campionilor, italianul nu a cedat niciun set, până în finala cu Novak Djoković.
După trofeul ridicat deasupra capului, Novak Djoković începe cea de-a 400-a săptămână, un record, ca număr 1 în clasamentul ATP, la mai bine de 12 ani, de când a ajuns în fruntea clasamentului. „Este o realizare destul de bună, 400 de săptămâni pe primul loc! Nu s-a mai făcut niciodată în istorie. Cineva va reuşi, în cele din urmă, să-l doboare, dar sperăm că va rămâne acolo pentru mult timp”, a comentat sârbul, duminică, după victoria de la Turneul Campionilor.

Al optulea an la rând pe locul 1 ATP

„Cred că (n.r. Novak Djokovic) mă face un jucător mai bun, așa cum au făcut toți ceilalți jucători cu care am pierdut. Cred că, în special în a doua jumătate a anului, din punct de vedere mental am fost mult, mult mai puternic. Cred că acest gen de lucruri, fac diferența, uneori... Unul dintre lucrurile pentru care pot să spun că sunt mulțumit este că am jucat multe, multe meciuri importante pe cele mai mari stadioane pe care le avem, de-a lungul întregului an, ceea ce sper să mă ajute, sezonul următor”, a comentat și jucătorul de tenis Jannik Sinner.
În iarna acestui an, în luna februarie, Novak Djoković dobora recordul de 377 de săptămâni, deținut de Steffi Graf, devenind liderul tuturor timpurilor, atât la masculin, cât şi la feminin, după ce, în 2021, a depăşit „marca” de 310 săptămâni a lui Roger Federer pentru cele mai multe săptămâni petrecute pe primul loc de către un jucător. Grație parcursului său excelent, din 2023, Novak Djoković reușește să încheie pentru a opta oară anul competițional pe primul loc în ierarhia mondială.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net