Simona Halep, în negocieri cu un turneu programat chiar zilele viitoare

Simona Halep ar fi avut o „portiță” pentru a reveni, oficial, în tenis, chiar zilele viitoare. Potrivit „Prosport”, care citează presa rusă, jucătoarea de 32 de ani ar fi negociat cu organizatorii turneului rus de la Sankt Petersburg, informație făcută publică de către directorul general al competiției programate în perioada 1-3 decembrie.

Simona Halep ar fi fost în negocieri cu un turneu din Rusia (FOTO: Getty Images)
Simona Halep ar fi fost în negocieri cu un turneu din Rusia (FOTO: Getty Images)

Românca ar fi fost eligibilă pentru acest turneu, în ciuda suspendării de patru ani pentru dopaj, dat fiind că respectiva competiție, la care vor lua startul o serie de jucătoare de top, nu este afiliată WTA.
 „Am negociat cu Halep! Așteptam hotărârile judecătorești în cazul ei. Din păcate nu au fost pozitive pentru ea. Simona a spus: «Să nu ne forțăm norocul». Dar ea ar fi vrut să vină”, a spus directorul turneului.
Printre jucătoarele din circuitul WTA care și-au anunțat prezența la demonstrativul din Rusia se numără kazaha Yulia Putintseva (68 WTA), fostă sfert-finalistă la Roland Garros și US Open, rusoaica Anastasia Potapova (28 WTA) și conaționala sa Veronika Kudermetova (19 WTA), sfert-finalistă la Roland Garros. Scenariul ar avantaja-o pe sportiva din Constanța, care ar fi avut toate șansele să fie pregătită, dat fiind că s-a antrenat intens, în utimele luni. 

A fost lasă pe dinafară de către TAS

„Acest eveniment nu este afiliat cu WTA și nu susținem turneul care va avea loc! Jucătoarele concurează în circuitul WTA pe cont propriu și, la discreția lor, au posibilitatea de a participa la demonstrative în afara sezonului, fără să fie penalizate”, a transmis WTA, potrivit presei engleze, în contextul în care sportivii din Ucraina i-au acuzat pe cei din circuit, care aleg să spună „prezent” la competiția din Rusia. 
Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, Simona Halep a fost suspendată pentru două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise -roxadustat- și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. În contextul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a publicat deja programul cazurilor pe care le va judeca și românca nu figurează în acesta, sunt șanse mari ca situația sa să fie analizată abia după luna martie a anului viitor.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net