Controverse în tenisul mare: Djoković, implicat într-un scandal de dopaj

Ultima actualizare:

Duelul dintre Serbia și Marea Britanie, de la Cupa Davis, de săptămâna aceasta, a stârnit în plan secund discuții despre teste antidoping, în contextul în care Novak Djoković  a refuzat cu fermitate testarea atât a lui, cât și a conaționalilor săi. Totul s-a petrecut înaintea meciului împotriva britanicului Cameron Norrie, liderul mondial din tenisul masculin opunându-se unei analize de dopaj.

Novak Djoković, liderul tenisului mondial masculin (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković, liderul tenisului mondial masculin (FOTO: Getty Images)

„Nu are niciun sens să fac asta, înainte de meci, când eu voi fi acolo după meci! M-au avertizat cu o oră şi jumătate, înainte de start, eu aveam de făcut rutinele mele, de dinaintea meciului şi nu mă gândeam să dau sânge sau urină, în acel moment. În cei 20 de ani de carieră, nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva!”, a explicat Novak Djoković. 

Probleme peste probleme în duelul cu Marea Britanie, de la Cupa Davis.

Pe de altă parte, presa internațională notează că, totuși, căpitanii fiecăreia dintre echipele participante fuseseră informați, la începutul competiției, că regulamentul prevede teste surpriză, înainte și după meciuri. Potrivit „Marca”, toți cei opt căpitani, printre care şi sârbul Viktor Troicki, au fost anunțați, luni, în cadrul unei întâlniri cu membrii Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), că un test surpriză al WADA ar putea avea loc, înainte sau după meciurile din Cupa Davis. Regula este una care aparține de ITF și diferă de cea a turneelor ATP şi de Grand Slam, dar de care Novak Djoković ar fi trebuit să știe, consemnează ziarele de dincolo de graniță. 
De altfel, duelul dintre Serbia și Marea Britanie i-a pus mai multe probleme liderului mondial, acesta având de furcă și cu un grup de spectatori, susținători ai adversarilor, care au făcut zgomot, în diverse momente cheie din meciuri, Novak Djoković punctând că astfel de metehne sunt chestiuni lipite de respect. După victoria în fața celor din Marea Britanie, Serbia se duelează, în semifinalele Cupei Davis, din acest weekend, cu Italia. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net