Ce flori se plantează în grădină în luna ianuarie. Vor înflori spectaculos

Ianuarie marchează debutul unui nou an și, pentru pasionații de grădinărit, reprezintă o oportunitate de a începe planificarea pentru sezonul de primăvară și vară. Plantarea unor plante potrivite în această perioadă poate asigura un start fructuos pentru grădina ta. Specialiștii de la Grădina Max au dezvăluit care sunt plantele pe care le putem planta la începutul noului an.

Plantele care se plantează în grădină în luna ianuarie
Plantele care se plantează în grădină în luna ianuarie

Plantele care se plantează în grădină în luna ianuarie

În regiunile cu ierni mai blânde, avem posibilitatea să sădim bulbii de flori, cum ar fi lalele, crini sau narcise, care vor înflori în primăvară. Aceștia pot fi plasați direct în solul grădinii sau într-un recipient mai voluminos, astfel încât să poată fi transferați în aer liber după ce riscul de îngheț a trecut. De asemenea, putem opta pentru plantarea lor în sere, unde se pot dezvolta bine soiuri de flori precum begonia, petunia, lobelia sau salvia decorativă, conform sursei citate.

În privința leguminoaselor, în acest sezon avem oportunitatea să plantăm legume precum ardei, vinete, roșii, castraveți și ardei grași. Acestea vor evolua încet, dar constant, pe parcursul iernii și vor fi gata pentru recoltare în primăvară. Cultivarea legumelor poate avea loc în spații protejate, cum ar fi serele sau ghivecele, sau direct în grădină, fiind acoperite cu materiale de protecție împotriva temperaturilor reci.

În regiunile mai reci, avem posibilitatea să sădim diverse plante în interiorul locuinței, utilizând lăzi sau ghivece pentru a le proteja de temperaturile joase. Printre acestea se numără legume precum salata, spanacul, loboda și ceapa verde, fiind ideale pentru cultivarea în interior în această perioadă a anului, potrivit aceleași surse.

În privința plantelor perene, luna ianuarie se dovedește a fi un moment excelent pentru a le planta sau transplanta. Este perioada perfectă pentru a introduce în grădină arbuști ornamentali, care vor oferi un spectacol colorat în primăvară. Totodată, este o oportunitate propice pentru a aduce în viață pomi fructiferi precum mărul, părul, piersicul sau prunul, promițând recolte generoase în anii viitori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net