Florile pe care să le plantezi în grădină numai în luna decembrie. Vor înflori de-a dreptul superb!

Iarna nu înseamnă că grădina ta trebuie să rămână pustie și tristă. De fapt, aceasta poate fi o oportunitate perfectă pentru a planta diverse plante și flori care își găsesc rădăcinile în această perioadă rece. Te vei bucura toată vara de ele!

Plantele și florile pe care să le plantezi iarna
Plantele și florile pe care să le plantezi iarna

Plantele și florile pe care să le plantezi iarna

Butași de trandafiri

Trandafirii cu rădăcină liberă se plantează atunci când se află în perioada de repaus vegetativ, fie la sfârșitul toamnei în luna noiembrie, fie la începutul primăverii în luna martie și primele zile ale lunii aprilie, conform famousroses.eu. 

Datorită ploilor frecvente, solul se tasează eficient în jurul rădăcinilor, beneficiind de suficientă umiditate pentru ca butașii trandafirilor să-și dezvolte rădăcinile noi. În timpul iernii, atunci când solul nu este înghețat, rădăcinile continuă să crească și să se dezvolte.

Această înrădăcinare pe timpul iernii conferă trandafirilor o rezistență mai mare pentru a demara primăvara într-o stare vegetativă puternică și pentru a asigura o creștere viguroasă pe tot parcursul anului. Rezultatul constă într-o înflorire bogată și spectaculoasă a trandafirilor.

Zambile și ghiocei

Zambilele aduc un parfum minunat și culori vii în primăvară. Plantează bulbii în iarna pentru a beneficia de frumusețea și aroma lor îmbătătoare. Aceste flori delicate sunt extrem de rezistente și pot rezista cu succes iernilor reci. Valabil este și pentru vestitorii primăverii, care apar primii prin zăpadă, fiind rezistenți.

Usturoiul

Este una dintre cele mai iubite plante datorită aromei care fac preparatele delicioase. Ei bine, iată că și usturoiul trebuie plantat tot iarna. 

Usturoiul este recunoscut ca un antibiotic natural, datorită proprietăților antibacteriene conferite de alicină. Această caracteristică îl face extrem de eficient în combaterea infecțiilor bacteriene, deoarece distruge agenții patogeni și împiedică multiplicarea acestora.

Pe lângă capacitatea sa de a lupta direct împotriva agenților patogeni, usturoiul stimulează, de asemenea, activitatea celulelor sistemului imunitar.

Usturoiul contribuie la protejarea sănătății inimii nu doar prin scăderea tensiunii arteriale, ci și prin reducerea nivelului de colesterol LDL, cunoscut și sub denumirea de „colesterol rău”. Colesterolul LDL este produs în ficat în urma sintezei grăsimilor mai puțin sănătoase și, ulterior, se depune în sânge, subțiind vasele de sânge și contribuind la creșterea tensiunii arteriale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net