Fructul care bate vinul roșu. Are de trei ori mai mulţi antioxidanţi. Previne bolile cardiace, cancerul și durerile articulare
Rodia a uimit lumea medicală prin conţinutul ei incredibil de sănătos. Micul fruct are de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu şi numeroase vitamine şi minerale care au grijă atât de corp, cât şi de minte.

Reduce inflamaţia
Rodiile sunt o sursă extrem de bogată în antioxidanţi, cei mai importanţi dintre aceştia fiind polifenolii, dintre care taninurile, acidul elagic şi antocianinele se regăsesc în cantităţile cele mai mari.
Prezenţa antioxidanţilor în organism împiedică sau amână procesul de îmbătrânire celulară. Totodată, antioxidanţii ajută şi la estomparea inflamaţiei cronice din organism.
Previne bolile cardiace
Consumul de rodie menţine tensiunea arterială în parametri normali, prevenind infarctul miocardic şi alte probleme ale inimii.
Antioxidanţii din rodie scad, de asemenea, nivelul de colesterol “rău” (LDL-colesterol), prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere.
De ajutor în digestie
Fructul, coaja, dar şi frunzele de rodie au efecte benefice asupra digestiei, calmând durerile de stomac şi eliminând diareea.
Poţi consuma rodia ca atare ori poţi consuma ceai făcut din frunze de rodie pentru a te bucura de efectele pozitive pe care aceasta le are asupra digestiei.
De altfel, sucul de rodie poate aduce beneficii persoanelor cu boală inflamatorie intestinală (IBD) şi alte afecţiuni intestinale datorită conţinutului său bogat în polifenoli.
Protejează de bolile de rinichi
Conţinutul ridicat de potasiu din rodii protejează organismul de problemele cu rinichii, dar are şi alte efecte benefice, printre care şi scăderea ratei de deces.
În plus, studiile pe animale au arătat că extractul de rodie poate ajuta la reglarea concentraţiei de oxalaţi, calciu şi fosfaţi din sânge, care sunt componente comune ale pietrelor la rinichi.
Reduce durerile articulare
Gonartroza (numită şi osteoartrită), dar şi alte dureri articulare pot fi ameliorate de consumul de rodie. Întrucât are proprietăţi antiinflamatoare, consumul acesteia va reduce inflamaţiile articulare, calmând durerile provocate de artită.
Mai mult decât atât, studiile au arătat că extractul de rodie blochează enzimele care atacă articulaţiile persoanelor care suferă de osteoartrită.
Benefică pentru anemici
Rodia are un conţinut ridicat de fier, care reduce simptomele neplăcute ale anemiei precum extenuarea, ameţeala şi lipsa energiei ori problemele de auz.
Previne cancerul
Consumul de rodii previne dezvoltarea celulelor canceroase în organism, datorită conţinutului ridicat de flavonoizi, antioxidanţi cu un puternic efect anticancerigen.
Elimină infecţiile
Sucul de rodie şi-a dovedit eficienţa în lupta cu infecţiile bacteriologice, dar şi cu cele fungice. S-a demonstrat că acesta ajută la eliminarea ciupercii Candida albicans, dar şi a problemelor de la nivelul cavităţii bucale precum gingivita, conform doc.ro.



































