Plante şi legume pentru răceală şi gripă. Acționează mai bine ca un medicament

Ultima actualizare:

Remediile din plante îţi pot întări sistemul imunitar şi te pot ajuta să te fereşti de răceli şi gripă în mod natural. Dacă le foloseştide la primele simptome, ai şanse să-ţi revii fără să mai apelezi la medicaţia clasică.

image

Cimbrul

Fie că e vorba de gripă, fie că e vorba de o banală răceală, cimbrul te ajută de minune. Este un renumit expectorant, care face ca tusea să fie mai productivă. Poţi să prepari un ceai, lăsând la infuzat 2 linguriţe de cimbru proaspăt într-o cană cu apă fierbinte (clocotită), 10 minute.

Strecori şi bei ceaiul cald. Sau poţi să faci inhalaţii cu abur: pune într-un bol sau vas mare cu apă clocotită o mână de cimbru uscat sau adaugă câteva picături de ulei esenţial de cimbru şi stai deasupra vasului, acoperind atât capul, cât şi bolul cu un prosop. Mucusul din plămâni să se înmoaie, iar apoi vei expectora mai uşor.

Lemnul-dulce

Numeroase studii au arătat că extractele de lemn-dulce pot să lupte contra gripei. În medicina ayurvedică, lemnul-dulce este folosit ca un bun expectorant.

Multe companii farmaceutice fac suplimente din lemn-dulce şi ceaiuri din lemn-dulce, dar asigură-te că ceri sfatul unui medic fitoterapeut, care îţi poate recomanda cele mai bune produse.

Usturoiul

Usturoiul este un aliat care îţi stimulează sistemul imunitar şi numeroase studii au arătat că participanţii la studii au putut să ţină la distanţă mult mai bine virusurile gripale şi tulpinile de rinovirusuri, cea mai comună cauză a răcelii.

Dacă nu iei suplimente, poţi să te bucuri de aceleaşi beneficii şi dacă mesteci un căţel de usturoi o dată pe zi, pentru prevenirea răcelii şi gripei, sau de două ori pe zi că să scapi mai repede de o răceală sau de gripă.

Socul negru

Folosit din vremuri străvechi ca remediu pentru răceli, infecţii ale sinusurilor şi gripă, socul este o plantă utilă împotriva viruşilor.

Socul negru poate reduce substanţial simptomele căilor respiratorii superioare şi poate fi o alternativă mai sigură la medicamentele

Ghimbirul

Ginsengul care se găseşte în America (Panax quinquefolius) este cel despre care oamenii de ştiinţă spun că e indicat în răceli şi gripă, datorită compuşilor care se găsesc în componenţa sa, şi anume polizaharide şi ginsenozide.

Un studiu mai vechi a arătat că ginsengul poate să reducă cu 25% riscul de îmbolnăvire, comparativ cu un placebo, iar alte două studii au constatat că ginsengul a redus durata răcelii cu 6,2 zile comparativ cu un placebo. 

Ceaiul verde

În componenţa ceaiului verde se găsesc polifenoli naturali şi antioxidanţi cunoscuţi sub denumirea de catechine. Aceşti compuşi oferă beneficii pentru sănătate, care pot include prevenirea sau reducerea simptomelor gripei. În urma unei analize, oamenii de ştiinţă au identificat câteva studii care sugerează că aceste catechide care se întâlnesc în ceaiul verde pot avea un efect preventiv asupra gripei şi răcelii comune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net