Cele mai simple trucuri să cureți rugina de pe cadă. O faci ca nouă dacă le aplici!

Te deranjează rugina de pe cadă și nu știi cum să scapi de ea? Trebuie să știi că există câteva trucuri la îndemână la care poți să apelezi. De exemplu, sucul de lămâie curăță patele de rugină. La fel și oțetul sau bicarbonatul de sodiu. 

Cada ta poate să arate ca nouă dacă știi ce produse să folosești Foto: Shutterstock
Cada ta poate să arate ca nouă dacă știi ce produse să folosești Foto: Shutterstock

De ce apare rugina pe cadă

Materialele cel mai des afectate de rugină sunt fierul și oțelul pentru că acestea oxidează mult mai repede decât alte aliaje, atunci când intră în contact cu apa și cu oxigenul. Reacția chimică ce se petrece în cazul fierului este dată de compusul din oxidul de fier care conține apă și astfel, întreține procesul de ruginire. 

Folosește sucul de lămâie

 Stoarce zeama de la 2-3 lămâi și pune sucul într-un recipient cu pulverizator. Următorul pas este să pulverizezi sucul de lamaie și să îl lași să acționeze timp de 10-20 de minute. Dacă vorbim despre o pată mai mică, poți imbiba un burete sau o cârpă în sucul de lămâie și să pui deasupra petei. Lasă sucul de lămâie să curețe pata de rugină, după care clătetșe cu apă, scrie cumsa.ro.

Poți să presari borax pe petele de rugină 

Presară borax pe petele de rugină, iar apoi pulverizează suc de lămâie. Freacă suprafaţa până ce obţii o pastă, iar apoi las-o să acţioneze 30 de minute. Clăteşte foarte bine. Mai poţi folosi borax şi în combinaţie cu apă fierbinte. Pune 250 ml de apă la fiert, în care adaugi o lingură de borax. Soluţia o torni pe suprafeţele afectată şi o laşi să acţioneze timp de 24 de ore. A doua zi, clăteşte cada.

Și oțetul sau bicarbonatul de sodiu te pot ajuta să scapi de rugină 

Pulverizează oţet pe suprafaţa afectată de rugină, iar apoi lasă-l să acţioneze timp de 2-3 ore. După aceea, frecați petele folosind o perie moale. 

Dincolo de întrebuințarea sa de bază, la gătit, bicarbonatul de sodiu poate fi leacul natural original pentru multe probleme legate de sănătate, dar și pentru chestiuni tehnice. Spre exemplu, poate fi folosit pe bateria de la mașină. Elimină rugina de pe baterii și cabluri, de la mașini sau de la bărci. Faceți un amestec de o lingură bicarbonat de sodiu la un sfert de litru de apă, pulverizați pe baterie sau pe cabluri, periați, clătiți, uscați și acoperiți cu vaselină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net