Cinci lucruri importante de care s─â ╚Ťii cont la Revelionul 2022

31 decembrie 2021

M├óncare, muzic─â bun─â, prieteni, familie, artificii. Este cea mai bun─â re╚Ťet─â pentru distrac╚Ťia de Anul Nou. ╚śi cum suntem la al doilea Revelion ├«n pandemie iar m─âsurile pentru prevenirea r─âsp├óndirii infec╚Ťiilor sunt mult mai relaxate ca ├«n 2020, este un motiv ├«n plus s─â petrecem.

las vegas revelion jpg

Potrivit estim─ârilor de la acest moment, de Revelion, vor fi organizate aproximativ 60 evenimente publice la care ar putea participa peste 120.000 persoane. Cele mai semnificative evenimente vor fi organizate ├«n Bucure╚Öti (15.000 persoane), Craiova, Piatra Neam╚Ť ╚Öi Ploie╚Öti (c├óte 10.000 persoane).

╚śi pentru a nu ├«ncepe 2022 cu incidente sau, mai grav, cu o vizit─â la urgen╚Ťe, iat─â c├óteva lucruri pe care este bine s─â le cunoa╚Ötem ╚Öi s─â le respect─âm.

1. Respecta╚Ťi m─âsurile impuse de autorit─â╚Ťi

Dac─â anul trecut, circula╚Ťia ├«ntre orele 23:00 - 05:00 a fost interzis─â, de Revelion acum a fost eliminat─â aceast─â regul─â. Dac─â vre╚Ťi s─â petrece╚Ťi Anul Nou departe de cas─â v─â pute╚Ťi caza ├«n unit─â╚Ťile turistice. ├Än acest caz vor putea este necesar s─â ave╚Ťi certificat verde care s─â reflecte faptul c─â a╚Ťi fost vaccina╚Ťi, a╚Ťi trecut prin boal─â ├«n ultimele ╚Öase luni sau ave╚Ťi un test RT-PCR sau antigen negativ.

 Nu se vor organiza petreceri cu un num─âr mare de persoane, ├«n noaptea dintre ani ├«ns─â, petrecerile private nu sunt interzise dar trebuie s─â fie cu un num─âr redus de participan╚Ťi.

2. Aten╚Ťie la folosirea artificiilor

Excludem din calcul utilizarea materialelor pirotehnice interzise prin lege pentru c─â pe l├óng─â pericolul r─ânirii grave, chiar mortale, v─â pute╚Ťi pierde liberatea. Nu utiliza╚Ťi artificiile ├«n ├«nc─âperi ╚Öi spa╚Ťii ├«nchise, balcoane, holuri de bloc ╚Öi pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate ├«n foc sau depozitate ├«n vecin─âtatea surselor de ├«nc─âlzire.

3. Aten╚Ťie la ho╚Ťi

Chiar dac─â vre╚Ťi s─â imortaliza╚Ťi momentul trecerii ├«n urm─âtorul an cu poze din diferite locuri unde petrece╚Ťi Revelionul, poli╚Ťia recomand─â s─â nu l─âsa╚Ťi prea multe indicii despre c├ót de departe v─â afla╚Ťi de locuin╚Ť─â. De asemenea, este bine ca, dac─â pleca╚Ťi de acas─â pentru c├óteva zile, s─â l─âsa╚Ťi o lumin─â de veghe aprins─â ├«n cas─â, un radiou pornit sau s─â v─â monta╚Ťi senzori care aprind luminile atunci c├ónd sesizeaz─â mi╚Öcare.

Dac─â a╚Ťi pierdut de cur├ónd un r├ónd de chei, mai bine v─â schimba╚Ťi ├«ncuietorile u╚Öilor ├«nainte de a pleca de acas─â de s─ârb─âtori. Nu se ╚Ötie pe ce m├óini au ajuns acestea.

4. Supraveghea╚Ťi permanent copiii

Fie c─â sunte╚Ťi acas─â, ie╚Öi╚Ťi s─â vede╚Ťi focurile de artificii sau merge╚Ťi la o petrecere, ave╚Ťi grij─â s─â supraveghea╚Ťi copiii. Se pot pierde sau r─âni cu petarde sau artificii. Ori, ├«n cazul ├«n care folosesc materiale pirotehnice pe l├óng─â obiecte ╚Öi materiale inflamabile, pot provoca incendii.

5. Consuma╚Ťi m├óncare ╚Öi alcool cu modera╚Ťie

Dac─â nu dori╚Ťi s─â petrece╚Ťi ├«nceputul anului ├«n spital, nu m├ónca╚Ťi tot ce ave╚Ťi pe masa de Revelion. ╚śi nici nu consuma╚Ťi prea mult alcool. Speciali╚Ötii ├«n nutri╚Ťie recomand─â se servim por╚Ťii mici cu mult─â salat─â ├«n loc de garnitura de cartofi, iar pentru fiecare pahar de b─âutur─â alcoolic─â s─â bem un pahar cu ap─â.

Anul acesta, 25.000 de poli╚Ťi╚Öti, jandarmi ╚Öi pompieri sunt preg─âti╚Ťi s─â intervin─â ├«n caz de urgen╚Ť─â. De asemenea sunt puse la dispozi╚Ťie 14 elicoptere SMURD.

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
retete cartofi png
BeFunky collage (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg
evaluare nationala 7570751 mediafax foto alexandru dobre jpeg
NDQwJmhhc2g9YWQ4ZDRjM2Q1ODFiMjNhMjBjMGM5YWQ0ZTgwNjc4MDg= thumb jpg
elev examen probe  evaluare nationala clasele mici  jpeg