Cinci lucruri importante de care să ții cont la Revelionul 2022

Ultima actualizare:

Mâncare, muzică bună, prieteni, familie, artificii. Este cea mai bună rețetă pentru distracția de Anul Nou. Și cum suntem la al doilea Revelion în pandemie iar măsurile pentru prevenirea răspândirii infecțiilor sunt mult mai relaxate ca în 2020, este un motiv în plus să petrecem.

las vegas revelion jpg

Potrivit estimărilor de la acest moment, de Revelion, vor fi organizate aproximativ 60 evenimente publice la care ar putea participa peste 120.000 persoane. Cele mai semnificative evenimente vor fi organizate în București (15.000 persoane), Craiova, Piatra Neamț și Ploiești (câte 10.000 persoane).

Și pentru a nu începe 2022 cu incidente sau, mai grav, cu o vizită la urgențe, iată câteva lucruri pe care este bine să le cunoaștem și să le respectăm.

1. Respectați măsurile impuse de autorități

Dacă anul trecut, circulația între orele 23:00 - 05:00 a fost interzisă, de Revelion acum a fost eliminată această regulă. Dacă vreți să petreceți Anul Nou departe de casă vă puteți caza în unitățile turistice. În acest caz vor putea este necesar să aveți certificat verde care să reflecte faptul că ați fost vaccinați, ați trecut prin boală în ultimele șase luni sau aveți un test RT-PCR sau antigen negativ.

 Nu se vor organiza petreceri cu un număr mare de persoane, în noaptea dintre ani însă, petrecerile private nu sunt interzise dar trebuie să fie cu un număr redus de participanți.

2. Atenție la folosirea artificiilor

Excludem din calcul utilizarea materialelor pirotehnice interzise prin lege pentru că pe lângă pericolul rănirii grave, chiar mortale, vă puteți pierde liberatea. Nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor de încălzire.

3. Atenție la hoți

Chiar dacă vreți să imortalizați momentul trecerii în următorul an cu poze din diferite locuri unde petreceți Revelionul, poliția recomandă să nu lăsați prea multe indicii despre cât de departe vă aflați de locuință. De asemenea, este bine ca, dacă plecați de acasă pentru câteva zile, să lăsați o lumină de veghe aprinsă în casă, un radiou pornit sau să vă montați senzori care aprind luminile atunci când sesizează mișcare.

Dacă ați pierdut de curând un rând de chei, mai bine vă schimbați încuietorile ușilor înainte de a pleca de acasă de sărbători. Nu se știe pe ce mâini au ajuns acestea.

4. Supravegheați permanent copiii

Fie că sunteți acasă, ieșiți să vedeți focurile de artificii sau mergeți la o petrecere, aveți grijă să supravegheați copiii. Se pot pierde sau răni cu petarde sau artificii. Ori, în cazul în care folosesc materiale pirotehnice pe lângă obiecte și materiale inflamabile, pot provoca incendii.

5. Consumați mâncare și alcool cu moderație

Dacă nu doriți să petreceți începutul anului în spital, nu mâncați tot ce aveți pe masa de Revelion. Și nici nu consumați prea mult alcool. Specialiștii în nutriție recomandă se servim porții mici cu multă salată în loc de garnitura de cartofi, iar pentru fiecare pahar de băutură alcoolică să bem un pahar cu apă.

Anul acesta, 25.000 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt pregătiți să intervină în caz de urgență. De asemenea sunt puse la dispoziție 14 elicoptere SMURD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net