Cine a fost Eva Braun, amanta lui Hitler. De ce era considerată cea mai nefericită femeie din lume

Eva Braun a fost o secretară care a devenit amanta de lungă durată a lui Hitler. Relația lor a fost în mare parte ținută în secret de public. Eva a trăit o viață relativ izolată, petrecând mult timp în reședința privată a lui Hitler, Berghof, în Alpi. Ei s-au căsătorit doar cu câteva ore înainte de a se sinucide împreună în buncărul lui Hitler, la Berlin, în aprilie 1945. „Era cea mai nefericită femeie pe care am întâlnit-o vreodată”, declara Gertraud Weisker, verișoara amantei celebre a lui Hitler, scrie adevărul.ro. 

Adolf Hitler și Eva Braun Foto: arhivă Click!
Adolf Hitler și Eva Braun Foto: arhivă Click!

Unde l-a întâlnit Eva pe Adolf Hitler 

Eva Braun s-a născut în 1912, într-o familie de oameni muncitori, tatăl era profesor, iar mama croitoreasă. Părinţii ei nu aveau destui bani pentru a le asigura celor trei fiice strictul necesar. La 17 ani, Eva a fost nevoită să îşi găsească un loc de muncă. A ajuns model într-un studio al fotografului oficial al partidului nazist, Heinrich Hoffmann, în oraşul natal, München. Acolo l-a întâlnit pentru prima dată pe Adolf Hitler. 

În acel moment, viitorul dictator avea o relație cu o altă femeie, Geli Raubal. În 1931, aceasta a fost găsită moartă într-un apartament pe care îl împărţea cu Adolf. Se presupune că s-a sinucis atunci când a aflat de relaţia lui Hitler cu Braun.

Hitler ținea ascunsă relația cu Eva Braun

Hitler a încercat mereu să ascundă în toate modurile legătura dintre el și Eva. Aceasta era nevoită să intre în apartamentul său doar pe ascuns şi prin uşa din spate. Chiar şi apropiaţii lui Hitler nu au înţeles pe deplin ce se întâmpla între cei doi. Se crede că au început să formeze un cuplu în 1932, după ce a Eva a încercat să se sinucidă şi s-a împuşcat în piept cu arma tatălui ei.

Eva a încercat să se sinucidă 

Atunci mulţi au fost siguri că a făcut-o doar pentru a atrage atenţia. Şi pariul ei disperat a funcţionat: Hitler a devenit mult mai atent la ea, dar a făcut-o totuşi să păstreze relaţia lor secretă. Toate cheltuielile amantei, despre care se spune că ar fi exorbitante, veneau chiar din propriul lui buzunar.

Eva făcea tot ce era interzis 

 În 1944, Eva şi-a invitat verişoara, Gertraud­ Weisker, la Berghof. Aceasta a povestit că au făcut numai lucruri interzise. „Femeile din Reich nu aveau voie să se machieze, să bea alcool şi să fumeze. Eva le făcea pe toate. Era cea mai nefericită femeie pe care am întâlnit-o vreodată”, scria Gertraud.

În final, cei doi s-au căsătorit 

Pe parcursul relației cu Eva, Hitler avea mai multe iubite. El le considera pe femei nişte menajere umile. Toate acestea au rănit-o profund pe Braun. Ea dorea să devină soţia sa legitimă, dar Hitler credea că mariajul îi va afecta imaginea publică. În 1935, Eva a a încercat să se omoare pentru a doua oară.

Cum au murit 

În cartea Hitler's Henchmen, Henk Van Capelle şi Peter Van de Bovenkamp au remarcat că dictatorul i-a acordat lui Braun atenţie numai atunci când acest lucru era în avantajul lui, deşi în felul său a avut grijă de ea întotdeauna. Eva era altfel. Ei îi lipsea atenţia, aprecierea şi iubirea. Dar, în cele din urmă, a obţinut ceea ce şi-a dorit atât de mult - s-a căsătorit cu Hitler în noaptea de 28 aprilie, într-o mică ceremonie civilă. Pe data de 30, în aceeaşi lună, ambii erau morţi. A treia tentativă de sinucidere avusese succes.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net