Cine a fost marea rivală a Miței Biciclista. I se spunea „c*r de fier” și era una dintre cele mai cunoscute prostituate

De Mița Biciclistea a auzit o întreagă țară, însă nu foarte multe se știu despre rivala acesteia, denumita „C*r de fier”. Făcea parte din curtezantele renumite în vremea aceea. 

Mița Biciclista / foto: arhiva Click!
Mița Biciclista / foto: arhiva Click!

Mița Biciclista s-a numărat printre prostituatele renumite ale Bucureștiului interbelic. A reușit să răpească inimile bărbaților înstăriți, datorită tertipurilor femeiești cu care îi atrăgea. 

Mița Biciclista, o prostituată de lux

Înainte de a deveni una dintre cele mai de lux prostituate, pe numele său real Maria Mihăiescu, femeia provenea dintr-o familie modestă, în care mama era spălătorese care lucra pentru un instalator neamț. 

A fost remarcată la o vârstă fragedă și luată cu permisiunea ei în a-și începe o „carieră de curtezantă”. 

„A fost un tip de femeie care a vrut să fie altfel. Miţa era mult mai versată!”, spune Adrian Majuru, istoric, potrivit historia.ro.

„Era o demimondenă, mă rog, hai să-i spunem în mod vulgar, o curvă de mare lux. Lucru rar la vremea aceea, în anii ‘20, făcea ciclism prin Bucureşti pentru a-şi menţine silueta. Făcuse avere şi una din casele ei era cea în care am locuit noi”, povesteşte istoricul Neagu Djuvara, în cartea „Un secol cu Neagu Djuvara”.

Mița Biciclista era recunoscută pentru viața extravagantă, luxuriantă, pe care a trăit-o până la finalul vieții: 

„Când apărea pe Calea Victoriei, aristocraţii de la Capşa, burghezii de la Oteteleşanu şi boemii de la Kubler abandonau politica şi svartul ca să admire superbul exemplar ciclist. Bicicleta cu ghidon de argint era a unei suple şi elegante fiice a Evei, cu zulufi negri, cu pantaloni de catifea mov strânşi pe picior, cu bluza corai din care fluturau mâneci înflorate, cu ghete înalte şi cu o caschetă de mătase albă, înfăşurată în voal alb, din care răsăreau încrucişate două ace mari a la Madame Butterfly”, o descrie Alexandru Predescu în „Vremuri vechi bucureştene”.

Cine era rivala acesteia 

C*r de fier, rivala lui Mița Biciclista
C*r de fier, rivala lui Mița Biciclista

Aproximativ 12.000 de purtătoare ale sexului frumos practicau prostituția în perioada anului 1927, în întreaga țară. Își așteptau clienții în zone exclusiviste, precum magazine sau hoteluri de lux. 

Dacă Mița Biciclista era pe primul loc în rândul prostituatelor, a existat o rivală, așa cum era de așteptat: C*r de fier. Ea făcea parte din rândul curtezanelor de lux și își ademenea clienții fideli în apartamentul său extravagant de pe Bulevardul Magheru în blocul Carlton. 

Nu era singură pe această lume, întrucât avea o fată pe care o creștea de una singură, cu ajutorul unei guvernante. C*r de fier s-a stins rapid din viață, în timpul cutremurului din 1940, prinsă sub dărâmăturile blocului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
bani jpg
flori jpeg
bani jpeg
Valea Oltului pe unde va trece Autostrada Sibiu Pitești în zona Cornetu Vâlcea Foto Daciana Stoica jpg
supermarket jpeg
pensie jpeg
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net