Cine a pus ferma în drum? Se află în mijlocul autostrăzii, iar proprietarii nu vor să se mute

Ultima actualizare:

Stott Hall este singura fermă din lume construită chiar în mijlocul unei autostrăzi aglomerate, cu bariere de protecție și un gard în jurul ei pentru a ține animalele înăuntru, și vehiculele scăpate de sub control afară.

Ferma Stott Hall, situată pe autostrada M62 din Marea Britanie
Ferma Stott Hall este cea mai faimoasă din Anglia (Foto: Profimedia)

Stott Hall Farm se află pe autostrada M62

Familia Falkingham-Thorp, proprietara fermei Stott Hall, plimbându-se cu ATV-ul
Familia Falkingham-Thorp locuiește aici (Foto: Profimedia)

Autostrada M62 care leagă orașele Liverpool și Hull din nordul Angliei este renumită pentru că are o fermă funcțională, chiar în mijlocul drumurilor sale, în Calderdale, relatează Oddity Central. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute atracții din rețeaua de autostrăzi din Marea Britanie. Despre ea există diverse povești și mituri, dintre care cele mai populare susțin că autostrada a fost divizată în acea zonă, pentru că proprietarii de la acea vreme, Ken și Beth Wild, au refuzat să vândă. Cu toate acestea, realitatea este complet diferită de aceste povești.

Potrivit unui documentar ITV realizat în 1983, proprietarilor Stott Hall Farm nu li s-a cerut niciodată să-și vândă terenul. În timpul construcției autostrăzii M62 în anii 1960, inginerii au stabilit că, din cauza unei defecțiuni geologice (o structură tectonică dintr-o zonă de rupere de-a lungul căreia doi bolovani se mișcă unul față de celălalt n.r) pe proprietatea Wild, era mai practic să construiască drumurile în jurul fermei decât peste ea, așa că au permis proprietarilor să rămână acolo.

Proprietarii se simt singuri

Oile de la ferma Stott Hall
Proprietarii au 900 de oi și 20 de vaci (Foto: Profimedia)

Despre cum este să trăiești la o fermă, în mijlocul unei autostrăzi, au vorbit chiar actualii proprietari, Jill Falkingham-Thorp, soțul ei Paul și fiul lor John William. Ai crede că locul este un coșmar în ceea ce privește zgomotul rutier și poluarea, judecând după traficul din jurul lui, dar cei care au locuit la Stott Hall Farm susțin exact contrariul.

Datorită ferestrelor cu geam triplu, în interiorul fermei nu se aude aproape deloc zgomotul de afară, excepție făcând claxoanele ocazionale în miezul nopții, iar aerul este surprinzător de curat. Ferma are un nivel destul de scăzut de poluare, pentru un loc situat în mijlocul unei autostrăzi.

Actualii proprietari spun că se bucură de viața lor liniștită într-una dintre cele mai ciudate ferme din lume, dar recunosc că uneori se simt singuri și izolați, deoarece cei mai apropiați prieteni locuiesc la aproximativ o jumătate de oră cu mașina. „Trec sute de oameni zilnic pe aici, dar nu cunoaștem pe nimeni”, a declarat Jill.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
regina maria si familia ei  jpg
Scene ilustrate pe Columna lui Traian  Sursa Columna lui Traian, Cimec 2002 (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net