Poftiți în cel mai scump conac din lume! A fost scos la vânzare pentru o sumă incredibilă

Ultima actualizare:

The Holme are 40 de dormitoare, opt garaje, un teren de tenis, o saună, o bibliotecă și o sală uriașă de mese. A fost construit în 1818 de către dezvoltatorul imobiliar georgian James Burton și a servit drept reședință pentru familia Burton, înainte de a fi folosit de colegiul Bedford timp de câteva decenii. 

Conacul are 2.700 de metri pătrați și 40 de dormitoare (Foto: Wikipedia)
Conacul are 2.700 de metri pătrați și 40 de dormitoare (Foto: Wikipedia)

The Holme a fost construit în 1818

The Holme din Londra valorează în prezent nu mai puțin de 300 de milioane de dolari, ceea ce îl face cel mai scump conac din lume. Cunoscut sub numele de „Casa Albă din Regent’s Park”, datorită dimensiunii sale masive și a fațadei în stil similar cu cea a emblematicei reședințe prezidențiale din Washington DC, conacul are 2.700 de metri pătrați.

A devenit reședință privată în anii ‘80 și a fost scos la vânzare de mai multe ori de atunci, fiind vândut la prețuri astronomice de fiecare dată. În prezent, cel care vrea să cumpere The Holme trebuie să scoată din buzunar 300 de milioane de dolari, cel mai mare preț stabilit vreodată pentru un conac. Această casă a fost descrisă drept „una dintre cele mai dorite vile private din Londra”, iar expertul în arhitectură Ian Nairn a spus despre conac următoarele cuvinte; „Dacă vrei o definiție a civilizației occidentale într-o singură privire, atunci iat-o”.

Conacul emblematic a fost deținut anterior de membrii familiei regale saudite, dar a fost recent reposedat ca parte unei datorii de 180 de milioane de dolari. Vânzarea sa a fost văzută ca fiind cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a rambursa datoria. Potrivit revistei de lux Robb Report, The Holme este cel mai scump conac listat în prezent spre vânzare oriunde în lume, depășind inclusiv deținătorul anterior al titlului de „cea mai scumpă casă”, un penthouse cu trei etaje din Turnul Central Park din New York, care a fost disponibil scos pe piață anul trecut pentru 250 de milioane de dolari.

Se așteaptă ca The Holme să atragă interesul bogătașilor din lumea întreagă! Reședința cu două etaje poate fi considerată cel mai scump conac din lume, dar din punct de vedere tehnic se află încă în spatele Vilei Aurora, o casă din Roma care a ajuns pe piața imobiliară anul trecut cu un preț de 539 de milioane de dolari, conform Oddity Central. Acest preț este oarecum justificat de faptul că găzduiește singura pictură murală de tavan pictată de maestrul baroc italian Caravaggio.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net