Aici stă ambasadorul României în S.U.A, Andrei Muraru! Reședința cu 46 de camere pentru care statul român plătește 21.000 de euro chirie

Ultima actualizare:

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, și-a schimba locuința de serviciu cu una de lux, chiar în Washington. O clădire cu 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină. 

Imobilul a aparținut diplomației iraniene, dar acum se află sub chiria lui Andrei Muraru. Că tot a venit vorba de chirie, diplomatul român este nevoit să scoată lunar aproximativ 21.000 de dolari, potrivit unei analize a PressHub.

Clădirea este amplasată pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați, pe celebrul Embassy Row, având o istorie spectaculoasă. 

Source: Washington Star via the D.C. Public Library
Source: Washington Star via the D.C. Public Library

Clădirea aparținea diplomației iraniene

Chiar și așa, clădirea a rămas foarte mulți ani nefolosită. Construită în 1934, clădirea i-a aparținut diplomației iranieni și este o construcție în care s-au investit foarte mulți bani, doar decorul fiind unul realizat dintr-un mozaic foarte complicat.

Citește și: Cine este Andrei Muraru, noul ambasador al României în SUA

De-abia în 2020 a reînceput renovarea clădirii, proces ce a costat statul american peste 2,5 milioane de dolari. După aceea, a fost scoasă la închiriat, noul chiriaș fiind chiar diplomatul României. 

Dacă 21.000 de dolari ți se pare mult, inițial, chiria cerută pentru fosta reședință a ambasadorului Iranului la Washington, unde locuiește Andrei Muraru, a fost de 25.000 de dolari pe lună.

Urmărește și: MAE, declarație după reacția Ambasadei Rusiei: «Pripită și complet nepotrivită»

Chiar și așa, în urma analizei de piață, care s-a concentrat pe amplasament, funcționalitate, generozitate și diversitatea spațiilor de reprezentare și protocol, prețul negociat a ajuns la suma de 21.000 de dolari americani pe lună, cu 30% mai puțin decât prețul pe care Departamentul de Stat al Statelor Unite l-a solicitat inițial. 

Acum, imobilul este utilizat atât ca reședință a ambasadorului, cât și ca spațiu destinat pentru o mare parte din activitățile de protocol ale ambasadei, așa cum a precizat și MAE. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net