MAE, declarație după reacția Ambasadei Rusiei: «Pripită și complet nepotrivită»

Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, în cadrul unui răspuns, că reacția Ambasadei Rusiei din București este „pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident”

Ambasada Rusiei din București
Ambasada Rusiei din București

Astăzi, Ambasada Rusiei din București a transmis un comunicat prin care califică incidentul în care Bogdan Drăghici s-a autoincidentiat drept „un atac terorist”, iar persoana decedată este „o victimă a propagandei occidentale”, alături de o doză suplimentară de propagandă rusă.

Citește și Prima reacție a Ambasadei Rusiei din București în urma morții lui Bogdan Drăghici: «O victimă a propagandei occidentale»

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că incidentul regretabil din dimineața de 6 aprilie că respinge luarea de poziție a Ambasadei Federației Ruse din București. Astfel, MAE consideră că reacția lui Valeri Kuzmin este „pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident”.

MAE respinge declarațiile nefondate ale Ambasadei Federației Ruse

MAE a respins, de asemenea, și orice atribuire de context sau semnificație politică acestui eveniment ce a avut loc la Ambasada Rusiei, îndemnând diplomația rusă să manifeste reținere maximă în fiecare interpretare înaintea finalizării anchetei autorităților responsabile. 

„Până la finalizarea anchetei şi comunicarea rezultatelor acesteia de către autorităţile române competente, orice fel de ante-pronunţări reprezintă doar speculaţii nefondate”, se mai arată în comunicatul MAE: 

MAE a mai subliniat că nu a fost afectată integritatea diplomaților Ambasadei Federației Ruse din România și a clădirii acesteia și, de asemenea, a atras atenția că instituțiile responsabile din România au alocat Ambasadei Rusiei metode de protecție și pază încă de pe data de 24 februarie, când Federația Rusă a lansat un război la scară largă asupra Ucrainei. 

Vezi și O maşină a luat foc, după ce a intrat în gardul Ambasadei Rusiei, din Bucureşti. Şoferul a murit pe loc

De asemenea, la data de 5 martie, România a dispus o nouă măsură de consolidare a personalului de protecție a instituției rusești din București, prin alocarea unei echipe de patrulare, sprijin și intervenție. 

Citește întreaga declarație a MAE pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net