Poftiți în casa familiei Flinstones, construită din patru bolovani. Unde se află mica locuință?

Casa do Penedo, cunoscută de mulți drept casa familiei Flintstones sau „Castelul de piatră”, a fost inaugurată în 1972 cu menirea de a fi un refugiu rural pentru sărbători pentru o familie locală. Ce este interesant la această locuință este faptul că a fost construită din patru bolovani mari - care servesc drept fundație, pereți și tavan casei.

Casa do Penedo, cunoscută de mulți drept casa familiei Flintstones (foto: Facebook)
Casa do Penedo, cunoscută de mulți drept casa familiei Flintstones (foto: Facebook)

Are o canapea care cântărește aproape 400 de kg

Casa do Penedo, sau casa familiei Flintstones, se află pe vârful Munților Fafe din nordul Portugaliei. Deoarece a fost construită din patru bolovani mari, structura a atras în curând atenția multor călători curioși, forțând proprietarii să se mute în altă parte.

Casa cu două etaje este de dimensiuni mici, dar este destul de confortabilă. Parterul are o bucătărie și un living mic, toate mobilate într-un stil rustic, cu o canapea din lemn de eucalipt și beton, care cântărește aproape 400 de kg.

Ultimul etaj este accesibil printr-o scară de lemn și este zona de dormit. Fiecare cameră din casă are o formă diferită, care este adaptată la o anumită caracteristică geometrică a stâncii. Și, să nu crezi că asta a fost tot – are chiar lângă ea o piscină, bineînțeles, în stâncă și este echipată cu ferestre și uși antiglonț.

Astăzi, Casa do Penedo este un mic muzeu, plin de suveniruri și fotografii ale istoriei clădirii și peisajele frumoase din jur. Deși casa este aproape de mori de vânt uriașe, este complet fără energie electrică.

Turiștii o pot vizita

„Casa este destul de bine dotată, deși nu există curent electric, are un șemineu și chiar o piscină care a fost săpată într-una dintre stâncile mari. Copil fiind, am avut ocazia să mă întâlnesc cu proprietarul casei și să intru în casă pentru câteva minute - îmi amintesc că am fost foarte impresionat de arhitectură și de priveliștea magnifică din jurul ei”, a declarat fotograful Ricardo Oliveira Mateus, în vârstă de 34 de ani, potrivit tabloidului britanic Mirror.

Vítor Rodrigues, al cărui tată a proiectat și construit casa, a declarat anterior: „Continuăm să folosim casa ca o casă de vacanță, dar suntem pregătiți să primim turiști pe tot parcursul anului”.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Gripa debutează brusc cu febră, dureri de cap și stare generală de rău jpeg
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
8 iunie 1922 primul meci tricolori jpg
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net