Cine e milionara care renunță la averea de 25.000.000 €: „Așa am promis!”

Marlene Engelhorn (32 de ani), moștenitoarea BASF, (Badische Anilin- & Soda-Fabrik AG) își ia în serios promisiunea de a renunța la averea ei. Marți, 9 ianuarie, ea a declarat într-o conferință de presă că a înființat un comitet cunoscut sub numele de „Guter Rat für Rückverteilung” (Sfat bun pentru redistribuire) pentru a decide ce se va întâmpla cu cele 25 de milioane de euro pe care le-a moștenit de la bunica ei.

Marlene Engelhorn, la o conferiță de presă în care a anunțat că renunță la avere
Marlene Engelhorn a anunțat public că va redistribui averea sa (Foto: Profimedia)

Engelhorn, care locuiește la Viena, a declarat că nu va avea niciun control asupra banilor. Cu toate acestea, ea se va asigura că banii nu vor fi folosiți în moduri care sunt în contradicție cu Constituția, împotriva vieții, pentru tratamente inumane sau pentru profit. „Întotdeauna am spus că vreau să redistribui cel puțin 90% din ceea ce am și acum o voi face”, a anunțat Marlene, într-o conferință de presă.

Marlene Engelhorn: „Democrația este pusă în pericol de influența disproporționată a câtorva oameni bogați”

Chiar înainte de a intra în posesia moștenirii, tânără milionară a declarat de mai multe ori în că îi pare rău să aibă atât de mulți bani pentru care nu a făcut nimic ca să merite asta și că banii nu o fac fericită. În plus, ea a subliniat că aproape 50% din toate activele sunt deținute de un procent foarte mic din populația Austriei, ceea ce afectează sistemul politic și structura socială. „Democrația este pusă în pericol de influența disproporționată a câtorva oameni bogați”, a explicat ea.

Marlene a precizat la conferința de presă că un comitet format din 50 de indivizi aleși aleatoriu va decide ce se va întâmpla cu cele 25 de milioane de euro. În zilele următoare, vor fi trimise 10.000 de scrisori de invitație, iar dintre cei care vor răspunde afirmativ vor fi aleși 50. Aceste persoane trebuie să fie rezidente în Austria și să aibă peste 16 ani. Comitetul respectiv se va reuni la Salzburg timp de șase weekenduri din martie până în iunie, pentru a prezenta idei privind redistribuirea banilor. La sfârșit, sub supravegherea experților, se va lua o decizie exactă în ce direcții vor fi cheltuiți banii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net