Cine este fiica secretă a lui Albert Einstein. A fost primul copil al celebrului fizician

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai mari fizicieni din istorie. În ciuda acestui fapt, timp de ani de zile, părți din viața sa privată au rămas ascunse. Spre exemplu, fiica sa Lieserl Einstein. De ce era aceasta un secret? Se pare că s-a născut în afara căsătoriei. De aceea, la doar un an după ce s-a născut, în 1902, fiica lui Albert Einstein, Lieserl, a dispărut brusc din înregistrările istorice și până în 1986, nimeni nu a știut de existența acesteia.

Lieserl Einstein, fiica secretă a lui Albert Einstein / Foto: Captură video
Lieserl Einstein, fiica secretă a lui Albert Einstein / Foto: Captură video

Faptul că Albert Einstein a născut în secret o fiică pe nume Lieserl Einstein înainte de căsătoria sa, a apărut pentru prima dată când unele dintre scrisorile și lucrările sale au fost publicate în 1986. Printre acestea, s-au numărat o serie de scrisori care au fost schimbate între marele fizician și prima sa soție Mileva Marić înainte și în jurul timpului când s-a născut prima lor fiică.

Astfel, Lieserl Einstein a fost primul copil al celebrului fizician teoretic de origine germană, Albert Einstein, și a primei sale soții, matematiciana de origine sârbă Mileva Marić. În 1901, Mileva, studentă la fizică și matematică cu Einstein la Politehnica din Zürich, a părăsit școala și s-a întors acasă în Serbia, dând naștere unei fiice în anul următor. În 1903, cei doi s-au căsătorit. La doar un an după ce s-a născut în 1902, fiica lui Albert Einstein, Lieserl Einstein, a dispărut brusc din înregistrările istorice - și până în 1986, nimeni nu știut că aceasta a existat.

Lieserl Einstein a devenit o fantomă

Corespondența dintre cei doi de atunci a fost descoperit de Evelyn, fiica celui mai mare fiu al lui Einstein, Hans Albert Einstein. Lieserl a fost menționată pentru prima dată într-o scrisoare pe care tatăl ei i-a scris-o mamei sale din Winterthur în jurul datei de 28 mai 1901, în care menționa de două ori copilul său nenăscut drept „băiatul” și „fiul nostru mic”. Numele ei a fost menționat pentru prima dată de Mileva, care pare să-și dorească o fiică. Ea a numit-o „Lieserl”, nume feminin, într-o scrisoare scrisă de la Stein am Rhein, din 13 noiembrie 1901. 

Când Mileva i s-a alăturat lui Albert Einstein la Berna, Elveția, pentru a se căsători în ianuarie 1903, ea nu a adus-o pe Lieserl. Copilul se pare că a dispărut din toate înregistrările istorice. Lieserl Einstein a devenit o fantomă. De fapt, nici o singură scrisoare datată după 1903 nu conținea numele Lieserl.

 Rămași cu un mister, istoricii au încercat să pună cap la cap indiciile

Când oamenii de știință au aflat că Albert Einstein avea o fiică pe nume Lieserl, a început căutarea de informații despre ea. Dar istoricii nu au putut găsi un certificat de naștere pentru Lieserl Einstein. Nu a rămas nici măcar o singură fișă medicală. Nu au putut găsi nici măcar un certificat de deces care să facă referire la copil. Este posibil ca „Lieserl” nici măcar să nu fie numele ei real. Rămași cu un mister, au încercat să pună cap la cap indicii despre ce s-a întâmplat cu ea.

Se pare că, marele fizician a avut un motiv să-și ascundă fiica nelegitimă. Lucrând într-un birou elvețian de brevete, un copil în afara căsătoriei i-ar fi putut opri cariera înainte de a începe. Puținele indicii i-au lăsat pe savanți cu două teorii: fie Lieserl a murit când era copil, fie Einstein a dat-o spre adopție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net