Condimentul care luptă împotriva cancerului. Poate fi folosit chiar și în deserturi și băuturi

Ultima actualizare:

Un condiment foarte accesibil s-a dovedit excelent în lupta contra cancerului. Pe lângă faptul că are numeroase beneficii pentru sănătate, acesta aromatizează perfect preparatele gătite.

Condimentul care luptă împotriva cancerului
Condimentul care luptă împotriva cancerului

Unele alimente și condimente au proprietăți excepționale, așa că nu trebuie să lipsească din dieta noastră. Sănătatea noastră depinde într-o mare măsură de ceea ce mâncăm, de produsele pe care le includem în alimentația zilnică. Iată un condiment minunat pentru organismul nostru.

Condimentul care lupta împotriva cancerului este cardamonul

Cardamomul este unul dintre cele mai folosite condimente din lume, cu o istorie de peste o mie de ani.

Această mirodenie este originară din India, unde a fost folosită în scop medicinal încă din antichitate.

Acest condiment a fost menționat în scrierile egiptenilor, apoi de către romani și de greci, inclusiv în lucrările lui Hipocrate, considerat părintele medicinei, transmite Adevărul.

Ce beneficii are?

Potrivit unui studiu recent, acest condiment poate lupta împotriva câtorva tipuri de cancer (cancer de sân, gastrointestinal și colorectal), datorită unui compus numit cardamonină, care poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase și creșterea tumorilor.

Descoperirile arată, de asemenea, că acest compusul acționează și asupra unei gene care ajută celulele canceroase să evite sistemul imunitar (în special pentru cancerul de sân).

Cardamomul are însă și alte beneficii pentru sănătate, datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antioxidante. Poate proteja împotriva bolilor digestive precum ulcerele și gastritele, poate scădea tensiunea arterială datorită proprietăților antioxidante și poate conduce la scăderea glicemiei, deoarece reduce nivelul de zahăr din sânge, scrie Adevărul.

La ce poate fi folosit cardamomul

Cardamomul are o aromă puternică, ușor dulceagă. Condimentul poate fi folosit pentru o mulțime de preparate și băuturi: supe, curry-uri, mâncăruri din legume, orez, prăjituri, checuri, baklava, ceai, ceai masala, cafea, vin fiert etc.

Cardamomul poate fi verde (cel mai întâlnit) și negru și poate fi folosit sub formă de păstăi, semințe sau pudră, conform sursei citate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net