Chimenul, sămânţa care te ţine sănătos

Ultima actualizare:

Folosite în bucătărie pe post de condiment, seminţele de chimen au o serie de proprietăţi terapeutice, fiind recomandate de specialişti pentru menţinerea sănătăţii. Descoperiţi care sunt beneficiile lor şi cum le puteţi consuma pentru a vă bucura de toate proprietăţile terapeutice.

image

Chimenul negru, negruşca sau negrilica, aşa cum e denumit în termeni populari, este un remediu universal pentru unele dintre cele mai comune boli. Iată care sunt afecţiunile în ameliorarea şi prevenirea cărora proprietăţile chimenului sunt extrem de benefice.  

Citește și: Ceașca de sănătate: Infuzia de chimen și sucul de lămâie, tonice pentru memorie

Dureri de spate. Coriandrul românesc, cum i se mai zice chimenului negru, ajută şi în remedierea durerilor de spate, dar şi a durerilor de genunchi sau a celor de articulaţii, în general. Mixează o jumătate lingură de ulei de chimen cu 2 linguri de miere şi o linguriţă de oţet. Tratamentul se administrează înainte de masa de dimineaţă.

Diabet zaharat. Chimenul negru are un rol important în reglarea nivelului de zahăr din sânge, el funcţionează ca un adjuvant în prevenirea şi ameliorarea simptomelor diabetului de tip 2. Reduce glicemia, micşorează rezistenţa la insulină, reduce hemoglobina glicată. Amestecă o jumătate de linguriţă de ulei extras din aceste seminţe într-o ceaşcă de ceai negru. Serveşte câte o ceaşcă dimineaţa, la micul dejun şi seara, înainte de culcare.  

Iată și: Anunțul oficial despre consumul semințelor de chimen în tratarea coronavirusului. Aflați cât de prețioasă este planta

Căderea părului. Chimenul negru este folosit atât pentru uz intern, cât şi extern, mai ales că are beneficii şi pentru frumuseţe. Poate fi folosit ca tratament împotriva căderii părului: fă o pastă din 20 g de ulei de chimen, 20 g de praf Mehandi şi 60 g de ulei. Aplică acest remediu pe scalp şi lasă-l să acţioneze aproximativ o oră.

Constipaţie. Seminţele de chimen negru nu sunt foarte aromate, însă au efect antispastic. Concret, ele favorizează digestia şi ajută la eliminarea gazelor din stomac şi intestine. Pe lângă toate acestea, ajută la eliminarea viermilor intestinali, păstrând sănătatea sistemului digestiv. 

Vezi și: Ceașca de sănătate: Remedii excelente ne ajută să combatem bolile și situațiile stresante

Tumori canceroase. Administrarea unui aport optim de chimen negru, indiferent sub orice formă ar fi disponibil acesta, poate combate apariţia celulelor canceroase. Potrivit studiilor, chimenul folosit ca tratament în ameliorarea manifestărilor cancerului nu prezintă nici un fel de risc, ceea ce îl transformă într-o alternativă sănătoasă pentru chimioterapie.

Infecţia cu Helicobacter Pylori. Negrilica are efecte benefice şi în lupta cu infecţiile cauzate de Helicobacter Pylori. De fapt, se consideră că acţiunea sa poate fi comparată cu terapia triplă de eradicare a acestui virus, conform obio.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net