Ceașca de sănătate: Infuzia de chimen și sucul de lămâie, tonice pentru memorie

Ultima actualizare:

    Pentru revigorarea memorie specialiștii recomandă sucul de lămâie și infuzia de chimenfoto: Pixabay
Pentru revigorarea memorie specialiștii recomandă sucul de lămâie și infuzia de chimenfoto: Pixabay

Deseori trebuie să facem faţă unei perioade solicitante! În astfel de situații, procesul de revigorare a memoriei trebuie susţinut cu tonice bogate în minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor) şi cu vitamine C şi E (mai ales). Fitoterapeuții europeni au constatat o îmbunătățire certă a memoriei după o cură bogată în suc de citrice, de fructe și de ceaiuri.

Să ne împrospătăm memoria cu suc de lămâie

Cercetătorii  care au studiat îndeaproape lămâia au constatat că acest fruct, bogat  în substanţe active, cum ar fi calciul şi potasiul în special, este un leac extraordinar pentru revigorarea memoriei și pentru numeroase afecţiuni printre care hipertensiunea arterială, obezitatea, migrenele, scorbutul, nevralgiile și hemoragiile.

Opinia cercetătorilor

Lămâia este un tonic care contribuie la împrospătarea memoriei. Combinat cu miere, sucul de lămâie sporeşte capacitatea de asimilare a noilor informaţii. În acest caz, este foarte eficient un amestec de două linguri cu suc de lămâie şi o lingură de miere.

Iată cum sporește randamentul intelectual

Nutriționiștii europeni au constatat că randamentul intelectual este sporit  la persoanele care consumă zilnic 500 ml suc preparat din portocale, grapefruit, kiwi şi ananas. În cazul persoanelor „grăsuţe”, deliciosul cocteil topeşte şi surplusul de grăsime. Cura trebuie urmată cel puţin două luni. Fitonutriţionistul francez Eric Favre susține că şi vitamina C are meritul să îmbunătăţească memoria, să menţină un tonus bun şi să crească rezistenţa la surmenaj.

Totodată, nutriționiștii europeni care au studia substanțele active din  compoziția  portocalei  susțin: ”Calciul prezent în compoziția portocalei este echivalent cu cel din compoziția laptelui. Totodată, fosforul conținut de portocală, ca şi calciul, pot  fi asimilate cu uşurinţă datorită acidului citric”.    

Infuzia de chimen, excelentă pentru procesul de concentrare

Seminţele de chimen sunt folosite în trei domenii: în bucătărie ( ca şi condiment), în industria băuturilor, datorită aromelor şi în medicina naturistă. Ceaiul de chimen este un remediu dovedit pentru colicile gastrice și  pentru bronşite. Totodată, specialiștii recomandă această infuzie  femeilor care alăptează, dar şi copiilor mofturoşi la mâncare. Chimenul este „doctorul” problemelor abdominale, „pentru că-i asigură liniştea” spun specialiştii europeni. Infuzia preparată din chimen are o influenţă formidabilă în procesul  de concentrare! În această privinţă, specialiştii recomandă consumul infuziei  de chimen care nu are prea mulţi concurenţi. Mai mult, unii terapeuţi spun că, ”alături de dieta bazată pe nuci, ceaiul din seminţe de chimen ne ajută să fim posesorii unei memorii de elefant”.

Chimenul este în atenția cercetătorilor

Chimenul continuă să fie în atenția specialiștilor. De aceea, unele cercetări recente, apreciază că fructele de chimen ar putea avea și proprietăți anti-cancerigene.Infuzia de chimen este un bun stimulent digestiv pentru lipsa poftei de mâncare, dar și pentru calmarea colicilor la bebeluși. De asemenea, există mai multe studii care susțin că 1 litru de ceai de chimen, dacă este  consumat în fiecare zi, o perioadă de 4 săptămâni, poate să scadă nivelul de colesterol rău.

Cercetătorii și oamenii de știință au descoperit, în urma unui studiu, că ceaiul de chimen are o proprietate surprinzătoare de a arde grăsimile din corp cu până la 25%, De aceea, nutriționiștii îl  recomandă în curele de slăbire.

Ceaiul de chimen reglează ritmul cardiac, ajută la eliminarea viermilor intestinali și la absorția fierului în organism.  

Bine de știut!

Această plantă, consumată în cantități mari, poate deveni toxică și astfel poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net