Cui îi este recomandat implantul de sprâncene

Ultima actualizare:

Ai sprâncenele rare, sau scurte, sau prea subţiri? Poţi să le defineşti fără creion dermatograf şi fără să fie nevoie de tatuaj ori machiaj semipermanent. Aşa cum se face implant de păr, de ce nu s-ar face şi implant de sprâncene?!

Procedura constă în recoltarea de rădăcini din zonele scalpului cu densitate mare cu ajutorul unui „robot” special, care calculează cu exactitate rădăcinile optime pentru recoltare. „Firele recoltate de pe cap se implantează apoi în zona sprâncenelor, cu maximă atenţie, respectând linia sprâncenei şi direcţia de creştere a firelor de păr. Foarte importantă este «desenarea» viitorului contur al sprâncenei, avându-se în vedere fizionomia şi dorinţele pacientei”, explică medicul Lilian Marza. Procedura este indicată femeilor cărora nu le mai cresc fire de păr în anumite zone ale sprâncenei, din cauza pensatului excesiv, al micropigmentărilor etc. De asemenea, intervenţia se adresează celor care au „goluri” în sprâncene sau celor care efectiv îşi doresc un alt contur al acestora. 


    Dr. Lilian Marza
Dr. Lilian Marza

În două săptămâni de la implant se vindecă atât zona din care s-au recoltat rădăcinile, cât şi zona în care au fost implantate. Potrivit specialistului, după 3-4 săptămâni începe şi creşterea noilor fire de păr. „Post-operator, se aplică diverse produse pentru vindecare şi este interzis pensatul firelor implantate timp de minimum 6 luni. Foarte rar se poate întâmpla ca firele nou implantate să crească într-o altă direcţie decât cea dorită”, adaugă dr. Lilian Marza. Preţurile în Bucureşti sunt de circa 3 euro pe rădăcină implantată.

Cum ar trebui să arate sprâncenele perfecte

Dr. Lilian Marza
Dr. Lilian Marza

Sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când stabileşti designul sprâncenelor: înălţimea şi lăţimea frunţii, distanţa dintre ochi, înălţimea arcadei, forma ochilor, lungimea şi grosimea nasului, forma pomeţilor, forma şi grosimea buzelor, tipul de faţă (rotuntă, pătrată, alungită etc.). Sunt luate în calcul şi alte particularităţi anatomice, cum ar fi deviaţii de sept, strabism, asimetrii faciale, riduri între sprâncene, riduri între nas şi colţurile gurii. În aceste condiţii, pare aproape imposibil să stabileşti forma sprâncenelor, prin pensare, singură acasă. Poţi apela la un specialist. În principiu, grosimea sprâncenei e bine să fie minimum 7 mm în colţul extern şi 1,5 cm în colţul intern. Nu trebuie să existe colţuri, ci doar linii arcuite. Punctul maxim de arcuire variază şi el de la persoană la persoană. Nu e o regulă ca punctul cel mai înalt să fie la jumătatea sprâncenei. El trebuie să fie acolo unde începe irisul şi se sfârşeşte globul ocular.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
femeie stranut  jpg
Mango Mannheim O6 jpg
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net