Culmea luxului în Elveția. Oamenii plătesc o avere pentru a locui la cort

Ultima actualizare:

Cetățenii din Elveția oferă spre închiriere cazare la cort la prețuri exorbitante. Doritorii sunt dispuși să plătească sute de euro pentru o astfel de experiență. 

Cort de inchiriat pe balcon in Elvetia jpg

Elveția este una dintre țările cu un nivel de trai semnificativ mai ridicat decât România, însă chiriile sunt greu de găsit. 

Unei femei din orașul Zurich i-a venit ingenioasa idee de a oferi spre închirirere, un cort amplasat chiar în balconul apartamentului în care locuiește. Elvețianca promite mai multe facilități viitorilor chiriași, cum ar fi accesul la bucătărie, baie și la spațiul din sufragerie. Doritorii pot campa pe balconul din Zurich, într-un cort cu saltea și sac de dormit, contra unei sume de 540 de dolari. 

Deși pentru majoritatea persoanelor, un astfel de preț poate părea mult prea mare pentru a locui la cort, oferta este considerată rezonabilă, pentru orașul elvețian Zurich. 

Din cauza crizei economice, piața imobiliară din Zurich a cunoscut o explozie a prețurilor, astfel că mulți dintre cetățeni își permit din ce în ce mai greu să trăiască în condiții decente.

Proprietara care a lansat inedita ofertă a recunoscut că a apelat la această metodă pentru a putea plăti facturile în propria ei locuință.

"Mi-ar plăcea să locuiesc cu cineva și astfel să am parte de puțin ajutor la plata facturilor, de aceea am venit cu ideea unui cort amplasat pe balcon. Pentru cetățenii din oraș a devenit aproape imposibil să găsească o locuință la un preț acceptabil", a declarat femeia, potrivit odittycentral.com

În mod surprinzător, ce interesați de oferta femeii nu au întârziat să apară, iar persoanele cele mai dispuse să dea bani pentru a locui într-un cort amplasat pe balcon sunt studenții.

Potrivit unui specialist în imobiliare, faptul că un cort pe un balcon din Zurich poate fi închiriat la suma de 540 de dolari este rezultatul șocant al schimbărilor ce au loc pe piața imobiliară din Elveția, ca rezultat al pandemiei. 

Oferta de inchiriere a intrat în vizorul autorităților

În ciuda faptului că anunțul elvețiencei a ajuns viral, autoritățile au început să analizeze dacă o astfel de inițiativă imobiliară este legală. 

Un avocat a menționat că deși oferta femeii nu încalcă legea, spațiul la cort scos spre închiriere trebuie să îndeplinească anumite condiții, cum ar fi lumină curentă și protecție împotriva incendiilor. 

Femeia a recunoscut că va fi dificil să găsească chiriași pe timpul iernii, întrucât balconul nu este închis sau acoperit și nu oferă niciun fel de protecție în cazul unor temperaturi scăzute. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net