Cultivă cea mai periculoasă plantă din lume la el în casă, dar a închis-o într-o cușcă! Înțepătura ei provoacă gânduri sinucigașe

Puțină plictiseală poate fi daunatoare, mai ales dacă te împinge să crești una dintre cele mai periculoase plante din lume. Acest lucru l-a făcut britanicul Daniel Emlyn-Jones (49 de ani), din Oxford, care și-a dorit să planteze urzica australiană, chiar la el acasă.

Daniel este foarte mândru de urzica lui ucigașă (Foto: Profimedia)
Daniel este foarte mândru de urzica lui ucigașă (Foto: Profimedia)

Citește și: Cum ne protejăm de alergia la ambrozie. Specialiştii ne recomandă să aerisim locuinţele doar noaptea

Urzica australiană provoacă alergii și dureri insuportabile

În loc să cultive orhidee sau mușcate, așa cum fac mai toți grădinarii, bărbatul a optat pentru un membru din familia urzicilor. Este vorba despre urzica australiană, cunoscută în mod popular drept gympie-gympie, a cărei înțepături este atât de dureroasă, încât poate provoca gânduri sinucigașe victimelor sale.

Vezi și: Ce plantă asiatică i-a cucerit pe horticultorii din România. Este cel mai puternic antialergic natural

Buruiana este originară din Australia și Malaesia, dar poate fi cultivată la ghiveci, de un grădinar iscusit. Ea poate crește într-un arbust în toată regula și, deși arată ca o plantă normală, este una dintre cele mai periculoase din lume. Urzica australiană poate provoca reacții alergice și răni care se vindecă greu.

Planta este ținută în cușcă (Foto: Profimedia)
Planta este ținută în cușcă (Foto: Profimedia)

Iată și: Ceașca de sănătate: Urzica milenară, sursă de vitamine, ne întinerește organismul

Semințele pot fi cumpărate pe Internet

„M-am gândit că ar adăuga un pic de dramă în grădina mea. Puteți cumpăra semințe de urzică australiană pe Internet, dar trebuie să aveți grijă să nu se răspândească într-o zonă închisă. Eu o țin în ghiveci.

Am procurat semințele de la o companie din Australia. Au costat cam 40 de dolari, așa că nu au fost tocmai ieftine. Întotdeauna mi-au plăcut plantele, doar că m-am plictisit de mușcate. Îmi doream ceva special", a povestit Daniel, citat de publicația britanică Metro.

Te-ar putea interesa și: 6 efecte adverse ale urzicii

Legenda spune că aborigenii au folosit această plantă pentru a ajuta la tratarea artritei, însă în prezent oamenii se feresc de ea. Asta pentru că este renumită pentru înțepătura sa extrem de dureroasă, care poate lăsa victimele suferind săptămâni sau chiar luni.

Cei care au fost înțepați descriu durerea drept „intensă și insuportabilă”. Daniel a pus planta într-o cușcă cu un semn pe care scrie „Pericol”, pentru a-i avertiza pe oaspeții săi să nu se apropie de urzică.

Citește mai multe despre: Descoperire uimitoare: oamenii de știință au găsit prima plantă carnivoră care crește sub pământ

Întrebat dacă a fost înțepat încă, Daniel a spus că a atins-o de câteva ori. „Am fost ușor înțepat de ea prin bucățile de țesătură de pe spatele mănușilor mele grele, lungi până la cot. Deci nu a fost ceva îngrozitor, slavă domnului! Am acid clorhidric 3%, deci pot înmuia zona timp de 15 minute pentru a reduce usturimea. Totuși, țin cușca încuiată și țin frunzele departe de gratii, ca să nu se apropie cineva. E riscant.”, a mai spus el.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net