Cum arată acum „Casa lui Ilie Moromete”. Imaginile au devenit virale, iar timpul pare că s-a oprit în loc

Au trecut mai bine de șase decenii de la publicarea romanului „Moromeții”, de Marin Preda. În apropiere de București se află satul lui Ilie Moromete, în care s-au filmat Moromeții 1 și 2. Locul se menține și acum intact, după cum se poate observa din filmarea postată de un internaut în social media.

Moromeții / foto: Arhiva Click!
Moromeții / foto: Arhiva Click!

Universul în care s-a petrecut întreaga acțiune poartă denumirea de Satul Talpa. Timpul pare că s-a oprit în loc, astfel că odată ajuns acolo reușești să vezi cu proprii tăi ochi imaginile locurilor în care s-au desfășurat acțiunile filmului. 

Casa în care s-au filmat „Moromeții”

Locuința lui Ilie Moromete, din satul Talpa, județul Teleorman, este pentru mulți români un muzeu. Așadar, oricine poate vizita spațiul de acțiune al țăranului înzestrat atât cu calități, cât și cu defecte. 

Un tânăr a mers în locul cu pricina și a făcut o filmare care a devenit virală. 

Regizorul Stere Gulea a devenit în anul 2018 cetățean de onoare al comunei Talpa. Acesta mărturisea la vremea respectivă că a devenit extrem de apropiat sufletește de locul în care s-au filmat cele două producții. 

Elena Papuc, a cărei casă este cunoscută drept „Casa lui Ilie Moromete”, declara acum ceva timp că nu a reușit să asiste la prea multe filmări, fiind ocupată cu munca. 

„A fost frumos şi atunci. Nu prea aveam timp să venim, venea mai mult bărbatu-meu cu aia mică, cu nepoata, că noi aveam muncă, nu puteam să venim mereu aici", declara ea, acum ceva timp, conform informațiilor apărute în presă.

Pentru primarul comunei, Benone Rababoc, producţia "Moromeţii 2" a reprezentat, de asemenea, o mare provocare. Nu a uitat nici măcar producția de la primul film "Moromeţii". 

Era doar un tânăr la început de drum, terminase liceul și se pregătea pentru facultate. 

„În '85, când s-a turnat 'Moromeţii' 1, terminasem liceul, mă pregăteam pentru facultate şi îmi aduc aminte cum echipa de filmare venea din casă în casă şi căuta recuzită", a declarat pentru agerpres.ro primarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net