Mitică Popescu a murit: „Dumnezeu l-a dus aproape de Leopoldina lui”

Ultima actualizare:

Veste foarte tristă pentru lumea artistică din România, chiar din primele zile ale anului 2023. Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viaţă ieri la prânz, după ce din 27 decembrie fusese internat la Spitalul Elias din Capitală. Artistul avea 86 de ani şi va rămâne în amintirea iubitorilor de arte frumoase pentru multe roluri, realizate pentru spectacolele de teatru, de televiziune şi filme.

Marele actor Mitică Popescu a încetat din viaţă, la 86 de ani, la Spitalul Elias din Capitală
Marele actor Mitică Popescu a încetat din viaţă, la 86 de ani, la Spitalul Elias din Capitală

O mare pierdere! Mitică Popescu a murit!

Citește și: Întâmplare stranie. Ultima emisiune a lui Mitică Popescu de la TVR 2 parcă îi prevestea moartea

“Actor de mare farmec personal”, ale cărei creaţii artistice pentru rolurile de film, teatru şi televiziune au fost, spre deliciul publicului său, pigmentate cu un sarcasm deosebit.

Aşa a fost caracterizat actorul Mitică Popescu de către colegii săi de breaslă. Vestea că acesta a murit ieri, la Spitalul Elias din Capitală, după ce starea sa de sănătate se agravase, pe fondul unor probleme mai vechi, a întristat nu doar lumea artistică autohtonă, ci şi cinefilii şi iubitorii de teatru şi spectacole de televiziune.

Mitică Popescu a jucat  sute de roluri în peste 40 de ani de activitate
Mitică Popescu a jucat sute de roluri în peste 40 de ani de activitate

Deşi a fost una dintre puţinele persoane din lumea artistică ce merită titlul de vedetă, acesta a avut o viaţă personală extrem de discretă.

Mitică Popescu a suferit niște complicaţii cardiace

Conform news.ro, “actorul a avut probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi”. Fusese internat la jumătatea lunii decembrie, la Spitalul Floreasca, la Secţia Cardiologie, la acel moment reprezentanţii unităţii sanitare afirmând că este ”stabil, cooperant şi conştient”, ulterior, fiind externat. La scurt timp însă a avut din nou nevoie de îngrijiri medicale.

„A fost internat în Spitalul Elias în data de 27 decembrie, iar situaţia medicală s-a agravat în data de 30 decembrie”, au precizat reprezentanţii spitalului, pentru sursa menţionată.

Mai citește și: Cum și-a pierdut Mitică Popescu marea iubire! Tragedie după cea mai frumoasă declarație de dragoste

Mitică Popescu a jucat  sute de roluri în peste 40 de ani de activitate
Mitică Popescu a jucat sute de roluri în peste 40 de ani de activitate

Mitică Popescu abia împlinise 86 de ani, căci era născut la data de 02.12.1936, în Bucureşti. Şi-a dorit de mic să devină actor şi visul său s-a împlinit, deşi mama lui îl vedea preot, povestea Mitică Popescu într-unul dintre foarte puţinele interviuri despre viaţa personală acordate în cei peste 60 de ani de carieră.

Vezi și: Viața controversată a lui Mitică Popescu: 10 lucruri pe care nu le știai despre marele actor

Mitică Popescu a trecut prin infernul închisorilor comuniste

„Puţini oameni ştiu că actorul a trecut prin infernul închisorilor comuniste timp de trei ani, începând din 1959. A fost închis pentru nimic, aşa cum se condamnau oamenii atunci. A fost nevoit să îşi întrerupă studiile teatrale, reluate cu greu mai târziu, din cauza etichetei care li se aplica celor închişi.

A trăit toată viaţa sub semnul unei modestii care a caracterizat o întreagă generaţie de actori de aur ai României. Îl întâlneai pe stradă, mergând pe jos spre teatru, cu aerul unui om care nu are ceva esenţial de făcut în seara respectivă.

Dacă nu-l cunoşteai, n-aveai cum să-ţi dai seama că acest bărbat, care trecea adesea gânditor şi deloc grăbit pe Calea Victoriei, va fi, peste numai câteva ore, la final de spectacol pe scena Teatrului Mic, aclamat de un public impresionant minute în şir. Rolul lui Cocoşilă din «Moromeţii» a rămas memorabil, dar în general orice apariţie a sa se lăsa cu aplauze furtunoase în sală”, povestesc colegii săi.

Acum doi ani a dansat pe Calea Victoriei într-un flashmob
Acum doi ani a dansat pe Calea Victoriei într-un flashmob

Se descurca greu cu o pensie mică

Mitică Popescu nu a fost doar actor, ci l-a atras şi viaţa de televiziune, aşa că a moderat mai bine de 20 de ani emisiunea „D’ale lu’ Mitică”, la TVR 2. Mitică Popescu a muncit mult şi a fost un actor bine cotat, dar după ce a ieşit la pensie, se plângea că veniturile respective nu îi ajungeau.

Nu a avut copii, deși îi iubea enorm
Nu a avut copii, deși îi iubea enorm

„Am muncit 50 de ani, dar pensia de la stat e foarte mică şi nu-mi ajunge oricât aş trage eu de ea. Noroc că nu mai sunt tânăr şi nu mai trebuie să-mi cumpăr haine ca în trecut. Am învăţat să îmi drămuiesc banii cu atenţie, să acopăr cheltuielile casei şi să le reduc. Multe învaţă omul în viaţă, ce să-i faci! Noroc că am colaborarea asta cu TVR-ul.”, declara maestrul Mitică Popescu, în urmă cu câţiva ani. 

Maestrul nu a mai urcat pe scenă din anul 2010, după un accident stupid, atunci când a suferit şi o operaţie la umăr.

Click! spune

Mitică Popescu: „M-a atras de mic teatrul. La un moment dat, mama şi-a dorit să devin preot. Am fost şi băiat la altar, ­mergeam cu Botezul, cu preotul. Îmi luase chiar şi haine pentru băiat de altar. Nu mai ştiu de ce nu am urmat acest drum. În timp, mi-am dat seama că a fost mai bine aşa. Când m-am făcut mai mare mergeam singur la spectacole şi uite aşa am devenit actor”

Poveste de dragoste ca în filme

Celebrul actor nu a avut doar o carieră frumoasă, ci şi o poveste de dragoste incredibilă, el fiind căsătorit cu actriţa Leopoldina Bălănuţă. S-au cunoscut la teatru, atunci când Mitică a fost distribuit în 1973, alături de Poldi, cum îi spuneau prietenii, în aceleaşi spectacole – “După cădere” şi “Stâlpii societăţii”.

S-au împrietenit treptat, iar amiciţia dintre ei s-a transformat într-o frumoasă poveste de iubire. Cei doi actori au fost căsătoriţi timp de 21 de ani, însă nu au făcut şi cununia religioasă. El avea 40 de ani, iar ea 42 şi au fost cununaţi de tatăl Leopoldinei Bălănuţă, în casa în care actriţa a şi copilărit. Motivul pare să fi fost vârsta pe care cei doi o considerau înaintată.

Leopoldina Bălănuţă
Leopoldina Bălănuţă

„Ne-a fost jenă de vârsta noastră. Pentru dragoste nu contează vârsta, dovadă că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înţeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piaţa, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Deltă zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată”, mărturisea Mitică Popescu într-un interviu inedit despre viaţa lui, pentru Jurnalul. Mitică Popescu a rămas văduv în anul 1998.

«Anul nu a început bine»

Marina Almășan: „Anul nu a început foarte bine pentru români… De azi, acest om minunat s-a transformat în amintire…”

Mitică Popescu, alături de de Marina Almăşan
Mitică Popescu, alături de de Marina Almăşan

Iuliana Marciuc: „Dumnezeu să-l ducă în lumină spre Leopoldina Bălănuță...”

Iuliana Marciuc
Iuliana Marciuc

Clubul de Fotbal Rapid: „Cu mare durere vă anunțăm că Mitică Popescu s-a alăturat Galeriei din Ceruri. Fostul mare actor a fost îndrăgostit de Rapid, fiind mai mereu prezent în tribunele Giuleștiului. Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei și prietenilor! Drum lin!”

Actorul Valentin Teodosiu: „A plecat dintre noi și dragul meu prieten, Nea Mitică Popescu! Acum câteva săptămâni am fost la un șpriț și a fost tare bucuros! Dumnezeu să-l ierte și să-l aibă în paza sa!”

Mitică Popescu, alături de Valentin Teodosiu
Mitică Popescu, alături de Valentin Teodosiu

Regizorul Dominic Dembinski: „Trist început de an: după călătoria spre meleaguri mai bune ale minunatului dramaturg D.R.Popescu, astăzi aflu că a luat același drum mirabilul nostru coleg, măria Sa actorul Mitică Popescu. Să le fie somnul lin și pot fi liniștiți: nu sunt dintre cei ce pot fi înlocuiți!...”

Dan Helciug: „A plecat Acasă o altă lumină fantastică a scenei românești. Teatrul Amintirilor Noastre Valoroase primește astfel un rezident de lux... Drum Bun spre Lumină, Maestre...”

Dan Helciug
Dan Helciug

Ministerul Culturii: „Încă o veste tristă pentru cultura românească! Astăzi, 3 ianuarie 2023, a plecat dintre noi iubitul actor de film, radio, teatru și televiziune, Mitică Popescu. De la „De ce trag clopotele, Mitică?” la „Moromeții” sau „Cel mai iubit dintre pământeni”, personajele pe care le-a interpretat au căpătat o identitate specifică...”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net