Viața controversată a lui Mitică Popescu: 10 lucruri pe care nu le știai despre marele actor

Ultima actualizare:

2023 începe trist pentru teatrul și filmul românesc. Mitică Popescu a murit marți, la o lună după ce a împlinit 86 de ani. Marele actor era internat la Spitalul Elias pentru grave probleme cardiace. Unul dintre cei mai populari și demni oameni din această meserie, Mitică Popescu a avut o viață de film iar despre el a rămas o vorbă celebră: ”Este un om de onoare”.

Mitică Popescu
Mitică Popescu sau un ”Om de Onoare”

Se lăsa fotografiat, întrebat, îi plăceau călătoriile, sportul și ura un singur lucru, singurătatea. Era un model de modestie deși lumea se uita la el cu evlavie și respect. Numele său era știut de toți, dar cei mai mulți nu au cunoscut niciodată însă cine este cu adevărat Mitică.

Citește și: Cum și-a pierdut Mitică Popescu marea iubire: „Te iubesc atât de mult încât aș vrea să mori înaintea mea”

Puțini i-au cunoscut momentele grele din viață, înfrângerile și știu că a luat-o de multe ori de la capăt dar întotdeauna a izbândit. Mitică Popescu a făcut din numele său o emblemă a comediei iar din onoarea sa literă de Evanghelie. Click! a adunat 10 lucruri mai puțin știute despre viața marelui actor.

Vezi și: Marele actor Mitică Popescu a murit, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din București

Mitică Popescu a murit! 10 lucruri pe care nu știați despre marele actor

1. Mitică Popescu ar fi trebuit să ajungă preot și chiar îi plăcea.”Am fost un copil cuminte și ascultător iar mama şi-a dorit să devin preot. Am fost şi băiat la altar, mergeam cu preotul cu Botezul. Îmi cumpărase chiar şi veşmânt. Eram mândru când apăream ca băiat de altar, cu veşmântul, era uşor spectaculos. Nu știu ce s-a întâmplat de nu am mai ajuns”, a povestit pentru adevărul.ro marele Mitică Popescu. 

2. Mitică Popescu a intrat la Institutul de Teatru în 1957 din a patra încercare după ce ani de zile făcuse figurație la Teatrul Armatei. Recita”Noi vrem pământ”de George Coșbuc fără să facă nici un fel de pregătire. Directorul artistic al Teatrului Armatei l-a sfătuit să învețe o fabulă iar Mitică Popescu a ales”Broasca și boul”de la Fontaine. A învățat să o spună ca o poveste nu ca o poezie, iar Mitică a fost admis. 

3.Actorul Mitică Popescu a fost condamnat la trei ani de închisoare politică. Potrivit evz.ro, Mitică Popescu a ajuns în spatele gratiilor pentru că invitat la un vecin, la o petrecere de Sfântul Ștefan, a râs și a ascultat fără să reacționeze cum trei dintre ceilalți patru comeseni, doi băieți și o fată, au spus că vor să plece în America și în acest sens au trimis și multe scrisori ambasadei SUA. Era anul 1958. Din nefericire, un băiat prezent și el la petrecere a dat fuga la Securitate și i-a turnat pe toți. Mitică Popescu a fost încarcerat la data de 9 februarie 1959 și eliberat în noiembrie 1961. Când a intrat la închisoare era în anul II la Institutul de Teatru. 

4. După ce a ieșit din închisoare s-a angajat la Teatrul de Comedie unde era director Radu Beligan. Acesta și actorul Mircea Șeptilici care făcuse și el închisoare politică l-au convins să mai încerce odată la Institutul de Teatru, unde a reușit să intre în 1963.  

5.Când a intrat Mitică Popescu a doua oară, generația lui, în care a fost coleg cu Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Dorina Lazăr absolvise. Dintre noii colegi, cei cu care a absolvit, nu o uită niciodată pe marea actriță Carmen Galin, cu care a și plecat la teatrul din Piatra Neamț unde a stat șase ani după care a venit la București, la Teatrul Mic. 

6. Principalele calități ale lui Mitică Popescu ca și actor?”N-am întârziat niciodată şi n-am obosit niciodată. Am ajuns primul la teatru şi am plecat, întotdeauna, ultimul”, spunea modest Mitică Popescu conform digi24.ro. 

7. Mitică Popescu nu a jucat în Moromeții 2 din cauza lui Victor Rebengiuc…Vorbise cu Stere Gulea să joace în filmul Moromeții 2, dar, chiar în ziua când trebuia să semneze contractul a fost informat că în rolurile principale nu vor mai juca actorii din primul film.”Victor Rebebengiuc a refuzat să mai apară în film nu știu de ce și s-a hotărât schimbarea întregii distribuții”, a povestit marele actor într-un interviu pentru revista Taifasuri 

8.Mitică Popescu a ieșit la pensie în 2011. De ce a luat această decizie?”Nu vreau să mă specializez în roluri de bunic. Am spus tot ce aveam de spus pe scenă”, a declarat marele actor într-un interviu pentru digi24.ro. 

9. Ce pensie a primit Mitică Popescu după 50 de ani de scenă? Ei bine, marele actor a declarat de mai multe ori oficial, că suma este de…1100 de lei.   

10. Mitică Popescu era amfitrionul uneia dintre cele mai vechi și de succes emisiuni de televiziune. Este vorba de”D’ale lu’Mitică“la care participă din 1999, și care pe 12 decembrie a împlinit 23 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net