Marele actor Mitică Popescu a murit, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din București

Ultima actualizare:

Marele actor Mitică Popescu a murit, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din București.

Actorul Mitică Popescu a murit din cauza unor ”probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, medicul Silvius Negoiţă, pentru news.ro.

Din ultimele informații apărute, Mitică Popescu se afla internat la Spitalul Elias de pe 27 decembrie. Inițial, actorul a fost internat la Spitalul Floreasca, la Secţia Cardiologie, la jumătatea lunii decembrie 2020, însă a fost externat, după ce medicii au considerat că era ”stabil, cooperant şi conştient”.

„A fost internat în Spitalul Elias în data de 27 decembrie, iar situaţia medicală s-a agravat în data de 30 decembrie”, au declarat cadrele medicale de la Elias.

Chiar pe 20 decembrie, Mitică Popescu a declarat pentru Click! că nu are probleme de sănătate, deși au existat zvonuri că marele actor se afla internat în spital. Acesta a negat totul și nu a dorit să comenteze mai mult. 

„Nu este adevărat nimic, este o glumă. Sunt ocupat acum, doamnă, vorbim altădată”, a declarat Mitică Popescu, pentru Click!, în urmă cu două săptămâni. Articolul integral îl puteți citi aici.

Cine a fost Mitică Popescu?

Cine nu a auzit de emisiunea „D'ale lu Mitică”, de la TVR2? Cu siguranță inclusiv tinerii din tânăra generație știu despre celebra emisiune, pe care marele actor o modera de ani buni. Mare parte din activitatea sa, Mitică Popescu a avut-o pe scena Teatrului Mic din București.

Mitică Popescu a jucat roluri care au reușit să îl pună în valoare în producții precum „De ce se trag clopotele, Mitică?” (1981), „Moromeții” (1987).

Marele actor a împlinit pe 2 decembrie vârsta de 86 de ani, însă nu s-a putut bucura de aniversarea sa, căci deja începuse să aibă stări de rău. Problemele de sănătate, din păcate, i-au fost fatale, iar actorul a cedat în fața morții.

A primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER din 2009. Actorul Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Mitică Popescu a fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță, a rămas văduv în urmă cu 24 de ani și nu s-a mai recăsătorit. În 1958, sub regimul comunist, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net