Mitică Popescu, internat de urgență la spital! Ce spun medicii despre starea de sănătate a actorului

Ultima actualizare:

Mitică Popescu a fost internat de urgență la spital! Îndrăgitul actor trece prin momente grele. Acesta ar fi ajuns de duminică, 17 decembrie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în secția Cardiologie. Purtătorul de cuvânt al unității medicale a confirmat informația.

Mitică Popescu, internat de urgență la spital
Mitică Popescu, internat de urgență la spital

Maestrul cinematografiei românești a ajuns la spital la doar două săptămâni după ce a împlinit vârstă de 86 de ani. Medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a precizat că actorul și-a exprimat dorința de a nu fi date detalii despre starea sa de sănătate, în acest moment.

„Este internat de ieri, dar și-a exprimat dorința de a nu se da informații suplimentare despre starea sa de sănătate. Cert este că este în stare stabilă, cooperant și conștient”, a declarat, pentru Gândul, medicul Bogdan Opriţa.

Mitică Popescu, internat la Spitalul de Urgență Floreasca

Mitică Popescu, internat de urgență la spital
Mitică Popescu, internat de urgență la spital

Recent, faimosul actor a declarat într-un interviu că preferă să mai pună o haină pentru a face economie la facturi.

„Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc, aștept factura. Ca să mă mai încălzesc, mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă.

Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, spunea Mitică Popescu, pentru impact.ro, cu doar o săptămână înainte de a fi internat la Cardiologie.

Rolul memorabil al lui Mitică Popescu

Printre alte roluri senzaționale, Mitică Popescu a rămas în memoria tuturor datorită prestaţiei magistrale din serialul „Lumini şi umbre“, în care l-a interpretat pe Virgil Bălan. Paradoxal, îndrăgitul actor a fost la un pas să renunţe la rol după prima zi de filmare.

„Era o zi geroasă de decembrie şi trebuia să filmăm o secvenţă din episodul 17, la Gara Chitila. După ce am îngheţat o zi întreagă printre linii şi vagoane - în condiţiile în care eu nu suport deloc frigul - a venit operatorul-şef la domnul Andrei Blaier şi i-a spus că nu se poate monta materialul. Noi trăgeam cu două camere - plan şi contraplan - şi cu priză directă.

O cameră avusese filtru, cealaltă nu! Mi-am spus: am călcat cu stângul, nu mai joc. Avem şi noi, actorii, superstiţiile noastre. Şi i-am zis regizorului: «Oricum trebuie să refaceţi ziua de filmare, o s-o faceţi fără mine». Atunci domnul Blaier - un om extraordinar şi un prieten adevărat al actorilor - a mimat o criză de inimă, m-a rugat să rămân. Şi m-am înduioşat...“, a povestit îndrăgitul actor.

A fost deținut politic în anii '60

Mitică Popescu a fost deținut politic
Mitică Popescu a fost deținut politic

Puțină lume știe că în anii '60, Mitică Popescu a fost deținut politic la Periprava. Acesta a fost condamnat la trei ani de detenție pentru „trădare și trecere de frontieră”.

Mitică Popescu are o pensie mică

Artistul are o pensie relativ decentă, în raport cu alți pensionari din România, după cei 50 de ani de activitate. În continuare, actorul mai obține niște bani din colaborarea cu TVR 2, unde este gazda emisiunii de reportaje ”D-ale lui Mitică!”.

Mitică Popescu a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009. În decembrie 2002, actorul a fost decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Soția lui, actrița Leopoldina Bănuță, s-a stins din viață în urmă cu 24 de ani, după o lungă suferință. De atunci, Mitică Popescu nu a mai dorit să se recăsătorească.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net