Cum și-a pierdut Mitică Popescu marea iubire! Tragedie după cea mai frumoasă declarație de dragoste

Ultima actualizare:

Sfâșietoarea poveste de dragoste în care au fost implicați actorii Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță rămâne una dintre cele mai frumoase dovezi de iubire. De la început și până la final, întreaga lor relație a fost demnă de un film. Din păcate, ca în multe pelicule, totul s-a terminat tragic.

Cum și-a pierdut Mitică Popescu marea iubire. Foto: Mediafax
Cum și-a pierdut Mitică Popescu marea iubire. Foto: Mediafax

Marea iubire a lui Mitică Popescu: „„Te iubesc atât de mult încât aș vrea să mori înaintea mea”

Pe lângă cariera fabuloasă, Mitică Popescu a avut și o poveste de dragoste incredibilă. Regretatul artist și actrița Leopoldina Bălănuță au fost căsătoriți timp de 21 ani.

Actorul care a interpretat persoanaje celebre, precum comisarul Munteanu (“Trenul de aur” – 1986) sau de Cocoșilă (“Moromeții” – 1987), și-a cunoscut târziu în viață marea iubire.

Cum și-a cunoscut Mitică marea dragoste 

Leopoldina Bălănuță a fost marea dragoste a lui Mitică Popescu
Leopoldina Bălănuță a fost marea dragoste a lui Mitică Popescu

După cum spuneam, celebrul prezenator al emisiunii “D’ale lui Mitică” și actrița Leopoldina Bălănuță au avut o poveste fascinantă. Dar să o luăm cu începutul. Mai întâi, destinul a făcut ca, în 1973, Mitică Popescu să fie distribuit alături de Leopoldina în spectacolele “După cădere” și “Stâlpii societății”.

Treptat, actorul a intrat în grupul de prieteni ai frumoasei actrițe și între ei s-a legat o frumoasă și onestă prietenie. Nu a trecut mult, iar cei doi actori trecuți deja de prima tinerețe au început să realizeze că sunt făcuți unul pentru celălalt.

„Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fără prieteni, și stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fără declarații banale, pompoase, am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt.

Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam cât mai mult posibil lângă ea.

Și acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorință și m-am bucurat de bucuria ei”, povestea Mitică Popescu, în urmă cu câțiva ani, pentru jurnalul.ro.

S-au cununat de Revelion

După ce actrița a fost externată, cei doi s-au mutat împreună. Apoi, pe 2 iunie 1977, Mitică Popescu, atunci la vârsta de 40 de ani, și Leopoldina Bălănuță, 42 de ani, s-au căsătorit.

Este interesant faptul că cei doi nu au dorit să se căsătorească în biserică, fiind jenați de vârstele lor. Astfel, tatăl actriței a fost cel care i-a cununat religios, câteva luni mai târziu, în noaptea de Revelion. 

„Ne-a fost jenă de vârstă noastră. Pentru dragoste nu contează vârstă, dovadă că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piață, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu.

Dar am mers în Delta zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem”, a mai dezvăluit actorul, potrivit aceleiași surse.

Finalul tragic al poveștii de dragoste dintre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță

13 octombrie 1998 avea să fie o zi neagră în viața lui Mitică Popescu. Atunci, Leopoldina Bălănuță i-a făcut soțului ei o mărturisire sfâșietoare. Actrița a dat dovadă de o iubire rară.

Aceasta nu-și dorea ca partenerul ei să treacă niciodată prin durerea pierderii ființei iubite, așa că i-a spus:  „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”. Din păcate, cea mai frumoasă declarație de dragoste s-a petrecut tocmai cu câteva ore înainte de tragedie.

La scurt timp, actrița a acuzat dureri de stomac foarte mari, iar la miezul nopții, Mitică Popescu a dus-o la Spitalul de Urgență. A intrat direct în sala de operație, dar medicii nu au putut să-i salveze viața. La primele ore ale dimineții, Mitică Popescu își pierdea soția, alături de care a stat 25 de ani.

Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani

Mitică Popescu a decedat pe 3 ianuarie 2023
Mitică Popescu a decedat pe 3 ianuarie 2023

Pe 3 ianuarie 2023, Actorul Mitică Popescu, în vârstă de 86 de ani, a încetat din viaţă, conform reprezentanților Spitalului Elias din Capitală. Actorul era internat din luna decembrie la Spitalul Elias. El avea afecțiuni cardiace.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
chrissy teigen rochie profimedia jpg
sofia vicoveanca jpeg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
banner Arsenie Todiraș png
 Mirela Vaida (42 de ani) a „fugit” de acasă de Paște într-o vacanță în Italia
banner ileana stana ionescu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net