Cum arată apartamentul secret din Turnul Eiffel. Se află la 276 metri și puțini au acces în acel loc

Ultima actualizare:

Dacă există vreun monument în orașul Paris care este un simbol veșnic al iubirii, fericirii și perseverenței, acesta este Turnul Eiffel. Construit în 1889 ca arc de intrare al Târgului Mondial, turnul cu zăbrele de fier este acum un monument îndrăgit, care atrage mii de vizitatori în fiecare an. Situat în inima orașului, Turnul Eiffel poate fi observat din aproape toate colțurile Orașului Luminilor.

Puțini știu că în vârful Turnului Eiffel există un apartament. Foto: Click.
Puțini știu că în vârful Turnului Eiffel există un apartament. Foto: Click.

Vârful monumentului prezintă un detaliu unic - un apartament secret

Numită după omul din spatele arhitectului monument colosal Gustave Eiffel, minunea de fier are două etaje și un vârf. Toate cele trei niveluri ale Turnului Eiffel sunt pline de caracteristici și oferă priveliști de neegalat asupra orizontului parizian.

Cu toate acestea, este relativ necunoscut faptul că vârful monumentului prezintă un detaliu unic - un apartament secret din Turnul Eiffel.

Gustave Eiffel a fost „obiectul invidiei generale” printre parizieni în timpul vieții sale și nu a fost pentru proiectarea unuia dintre cele mai faimoase monumente ale tuturor timpurilor. Mai degrabă, s-a datorat faptului că avea un apartament privat în vârful turnului – și aproape nimeni altcineva nu avea acces la el.

Eiffel a refuzat în mod constant să închirieze apartamentul

Creatorul monumentului a refuzat în mod constant să închirieze apartamentul. Foto: cntraveler.com.
Creatorul monumentului a refuzat în mod constant să închirieze apartamentul. Foto: cntraveler.com.

În cartea sa La Tour Eiffel de Trois Cent Metres (Turnul Eiffel de 300 de metri), autorul Henri Girard explică că parizienii ar oferi „o mică avere” pentru a închiria spațiul pentru o singură noapte, dar Eiffel a refuzat în mod constant. Cu toate acestea, ocazional avea să invite oaspeți de cel mai mare prestigiu (Thomas Edison este un exemplu notabil).

Spre deosebire de minunea științifică a oțelului și a liniilor dure în care este găzduit, pied à terre este confortabil și romantic - gândiți-vă la tapetul paisley, mobilierul din lemn și picturile în ulei. Una peste alta, este locul de unde poți vedea cel mai bine Parisul.

În timp ce vizitatorilor Turnului Eiffel li s-a refuzat anterior accesul la apartament (ceea ce și-ar fi dorit Monsieur Eiffel, fără îndoială), spațiul înalt de 1.000 de picioare este deschis oficial publicului. Site-ul de închiriere de vacanță HomeAway a făcut un al doilea „apartament” turn (mai mult un spațiu de conferință nefolosit) disponibil pentru sejururi limitate încă din vara anului 2016. În cele din urmă, noi, simplii oameni, am putut vedea cum este să trăiești la cea mai de invidiat adresă din lume, scriu cei de la cntraveler.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net