Cum arată cea mai lungă bicicletă din lume! A intrat în Cartea Recordurilor

Ultima actualizare:

Opt pasionați de inginerie din Țările de Jos au construit cea mai lungă bicicletă din lume. Având o lungime incredibilă de 55,16 metri, ea măsoară cât două balene albastre sau patru autobuze cu etaj.

Cea mai lungă bicicletă din lume
Bicicleta a intrat în Cartea Recordurilor (Foto: Guinness World Records)

Echipa a fost condusă de Ivan Schalk, în vârstă de 39 de ani, care a plănuit construirea celei mai lungi biciclete din lume încă de când era copil.

Proiectul a început în 2018

„M-am gândit la această idee de ani de zile. Am primit odată o copie a Cărții Recordurilor, în care am dat peste acest titlu mondial.”, a explicat Ivan, potrivit Guinness World Records. Acest record a fost doborât de nenumărate ori în ultimii 60 de ani. A fost stabilit pentru prima dată în 1965 de o bicicletă construită în Köln, Germania, care măsura 8 m lungime.

Deținătorii recordului din trecut au inclus persoane din diferite țări, inclusiv Noua Zeelandă, Italia, Belgia, Australia și două echipe din Țările de Jos. Cel mai recent a fost stabilit în 2020 de australianul Bernie Ryan, a cărui bicicletă măsura 47,5 m.

Ivan Schalk s-a apucat serios de acest proiect în 2018. Având nevoie de ajutor pentru a construi bicicleta uriașă, el făcut o echipă cu oameni din satul său natal, Prinsenbeek. Construirea bicicletei a fost un proces lung, întrerupt timp de aproape doi ani de pandemia de COVID-19. Părțile din față și din spate au fost produse local, în timp ce piesa centrală a fost achiziționată de la o companie care realizează structuri lungi de oțel.

Ani de calcule minuțioase au culminat cu încercarea oficială de record, în care doi voluntari din echipa olandeză– unul în față și altul pedalând în spate – au mers cu bicicleta pe o distanță de 100 de metri pentru a obține titlul Guinness. De asemenea, ei au stabilit un alt record mondial pentru cea mai lungă bicicletă tandem, adăugând mai multe pedale și parcurgând distanța cu mai mulți cicliști.

Nu am lăsat nimic la voia întâmplării în ceea ce privește siguranța. Puteți vedea acest lucru, de exemplu, în faptul că bicicliștii nu sunt în afara structurii, ci în interiorul acesteia.”, a dat asigurări Ivan. Bicicleta va fi expusă acum în muzeul de istorie locală Prinsenbeek.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bani numara salarii pensii bani putini
image
image
image
image
image
image
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
Vasile Gamalan  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net