Programul inedit dintr-un mare oraș european! Oamenii pot primi bani dacă merg cu bicicleta

Un oraș emblematic din Europa a alocat fonduri de 1,2 milioane de euro pentru a recompensa cetățenii care aleg să meargă cu bicicleta, în locul unei mașini. Autoritățile iau în calcul să implementeze acest proiect vreme de un an.

Programul va avea loc în Florența / foto: IStock
Programul va avea loc în Florența / foto: IStock

Este vorba despre Florența, unul dintre cele mai emblematice orașe ale Europei. Autoritățile au intitulat proiectul „Pedalează, Florența te premiază”, iar fonduri în valoare de 1,2 milioane de euro au fost alocate drept buget pentru acest program pus în practică de autorități. Se dorește ca acesta să fie pus în aplicare vreme de un an, iar scopul este schimbarea obiceiurilor de mobilitate în rândul cetățenilor orașului.

Astfel, acest program își dorește să încurajeze șoferii din Florența să renunțe la mașini, în schimbul unei alternative care nu poluează și este și mult mai sănătoasă, cum ar fi bicicleta. Această inițiativă urmează să fie pusă în aplicare odată cu data de 3 iunie 2024, iar fonduri de 1,2 milioane de euro au fost alocate de către autorități.

Măsura inedită pusă în aplicare în Florența

Cei care locuiesc în orașul Florența vor avea oportunitatea de a primi chiar și 20 de cenți pentru fiecare kilometru parcurs, cât și 5 cenți pentru fiecare kilometru pe cicluri generice. În plus, navetiștii care aleg să meargă cu bicicleta în locul mașinii vor putea primi chiar și 15 cenți pentru fiecare kilometru pe care îl parcurg.

Locuitorii care locuiesc în Florența și își doresc să ia parte la acest program inedit o vor putea face numai dacă se înscriu, prin intermediul aplicației Pin Bike.

Cei care se vor înscrie în acest program vor primi din partea autorităților un dispozitiv antifraudă, iar utilizarea efectivă a bicicletei urmează să fie monitorizată prin intermediul unui dispozitiv Bluetooth. În plus, toți cei care se vor înscrie în programul „Pedalează, Florența te premiază” vor mai primi și un suport pentru smartphone, pentru ghidonul bicicletei.

Acest proiect inedit urmează să fie pus în aplicare odată cu data de 3 iunie 2024, de către autoritățile din Florența.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net