Cum arată cea mai luxoasă toaletă publică din lume. Zici că intri într-un palat!

O experiență unică în lume! Ascunsă la etajul șase al unui centru comercial din Nanjing, se află una dintre cele mai elegante și mai impresionante băi publice din lume. Proiectată de X+Living, o firmă de arhitectură din Shanghai, toaleta din Deji Plaza, Nanjing, te face să simți că ai intrat din greșeală într-un adevărat palat.

Toaleta „Grădina Sanctuarului” din Deji Plaza, Shanghai
Toaleta poartă numele de „Grădina Sanctuarului” (Foto: Instagram)

A fost inspirată din natură

Unii o consideră cea mai frumoasă baie publică din lume și e de înțeles de ce. Nu arată deloc precum toaleta în care ne așteptă să intrăm atunci când ne ducem la mall. Începe cu un coridor lung, cu multe plante. Această parte a băii a fost concepută ca „o experiență captivantă care te face să te simți ca la o plimbare printr-o grădină”, dar este greu să te concentrezi pe decorul verde, cu zeci de lămpi uriașe care strălucesc deasupra ta și cu lumina reflectată pe podeaua lucioasă, relatează Oddity Central.

La capătul acestui coridor opulent se află o zonă de lounge completă, cu o canapea inspirată din petalele florilor. Aici, vizitatorii care nu au nevoie să folosească toaleta își pot aștepta prietenii sau familia. Facilitățile pentru bărbați și femei au un decor personalizat: chiuvete inspirate de fântâni, poziționate la diferite înălțimi, pentru a le face accesibile atât copiilor, cât și adulților.

O toaletă dintr-un mall este un spațiu public deschis tuturor. Îi găzduiește pe oameni în viața lor urbană aglomerată și le oferă un spațiu pentru a lua o pauză”, a explicat designerul Li Xiang. „În timpul procesului de proiectare, am sugerat să punem mai mult accent pe designul toaletei, astfel încât să reflectăm grija pe care o avem pentru oameni, chiar și în cel mai neașteptat loc. De aceea am venit cu conceptul de Grădina Sanctuarului.”

Inspirându-se din natură, Li a transformat florile, plantele și insectele în forme abstracte care decorează interioarele toaletei. Chiar și podeaua lucioasă are un model care arată ca aripile unui fluture. Toate caracteristicile interioare și mobilierul folosit au fost proiectate la comandă. În această baie, plăcutul și utilul se îmbină perfect.

 „Integrarea designului cu funcționalitatea este subtilă. Vizitatorii au parte de o surpriză senzorială, dar și de comoditate în timpul utilizării”, a adăugat Li Xiang.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net