Cum au supraviețuit patru copii în junglă, după ce s-au prăbușit cu avionul. Sora cea mare a aplicat ce a învățat într-un joc

Ultima actualizare:

Poveste ca în filme! Patru frați, Lesly (13 ani), Soleiny (9 ani), Tien Noriel (4 ani) și Cristin (1 an), dispăruţi în jungla amazoniană din Columbia de la prăbuşirea, pe 1 mai, a unui mic avion cu care călătoreau, au fost găsiţi în viaţă. Informația a fost confirmată de președintele columbian Gustavo Petro.

Cei patru copii care au supraviețuit 40 de zile în jungla amazoniană
Cei patru copii au fost salvați vineri (Foto: Profimedia)

„O bucurie pentru toată ţara! Cei patru copii pierduţi în urmă cu 40 de zile în jungla columbiană au fost găsiţi în viaţă”, a transmis Petro, într-un mesaj pe Twitter.

Lesly a avut grijă de frații ei mai mici

Originari din grupul indigen Uitoto, copiii au supraviețuit singuri în junglă, după prăbuşirea unui avion Cessna 206 la bordul căruia călătoreau împreună cu mama lor, pilotul şi o rudă. Toţi cei trei adulţi au murit, iar trupurile lor au fost găsite de militari la locul tragediei. Se pare că supraviețuirea copiilor se datorează lui Lesly, sora cea mare. Adolescenta a construit locuri de campare, folosind panglici de păr pentru a-și ține cei trei frați mai mici în siguranță.

Copiii salvati din jungla amazoniana, dupa prabusirea unui avion
Copilașii au fost transportați la spital (Foto: Epa Efe)

Mătușa celor patru copii a spus că un „joc de supraviețuire” trebuie să-i fi pregătit pentru acest calvar. Damarys Mucutuy a declarat pentru postul de știri Caracol că Lesly și Soleiny se jucau frecvent în acest mod:„Când se jucau, construiau niște tabere mici”. Lesly „știa ce fructe nu poate mânca pentru că sunt multe otrăvitoare în pădure. Și a știut să aibă grijă copii”, a adăugat mătușa, potrivit tabloidului Daily Mail.

În fotografiile publicate de militari, se văd elastice și panglici de păr printre crengile din junglă. Bunica lor, Fatima Valencia, a spus după salvarea acestora: „Sunt foarte recunoscătoare și Mamei Natură că au fost găsți în viață”. Ea a explicat că Lesly era obișnuită să aibă grijă de ceilalți trei copilași, când mama lor era la serviciu, iar acest lucru i-a ajutat să supraviețuiască în junglă. „Le-a dat făină, manioc (legumă rădăcinoasă tropicală asemănătoare cartofului n.r) și fructe”, a explicat Valencia.

„Au folosit ceea ce au învățat în comunitatea noastră, s-au bazat pe cunoștințele lor ancestrale pentru a supraviețui”, a spus John Moreno, un lider al grupului indigen Guanano din Vaupes, localitatea unde au fost crescuți copiii. Frații au fost transportați la un spital militar din capitala Bogota unde au primit tratament, dar sunt în afara oricărui pericol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net