Copii salvați la limită, după ce părinții i-au dus îmbrăcați sumar pe munte

Ultima actualizare:

Serviciul Pubic Județean Salvamont Argeș a avut parte de mai multe acțiuni, miercuri, 10 august.

Copiii prezentau risc de hipotermie. Sursa: Facebook
Copiii prezentau risc de hipotermie. Sursa: Facebook

Una dintre intervențiile salvatoare, însă, i-a șocat și pe salvamontiști. Doi copii, unul de 5 ani și celălalt de 6 ani, au fost duși de părinți pe munte, îmbrăcați sumar.

Din fotografiile publicate de salvamontiști, cei mici păreau echipați de o ieșire în parc, la doi pași de casă. Doar că ieșirea a fost o drumeție spre Vârful Vârtoapele, din Argeș. 

Surprinși de codul portocaliu de vijelie, pe munte

Părinții nu au verificat nici prognoza, în zonă fiind anunțat cod portocaliu de ploi și vijelii. Îmbrăcați în pantaloni scurți și cu papuci din spumă, cei mici au fost la un pas de șoc hipotermic, temperaturile, la munte, modificându-se dramatic, în contextul meteorologic prognozat.

Citește și: Poza zilei! Cum a fost surprinsă cea mai prietenoasă veveriță din stațiunea Rânca

Copiii au fost stabilizați hipotermic și coborâți până la mașină veseli, glumind!  Grijă mare la echipament și la prognoza meteo”, au scris salvatorii pe pagina Facebook a Formației Salvamont Câmpulung Muscel, responsabilă de intervenția reușită.

Din fericire, salvamontiștii au fost echipați suplimentar și le-au dat celor mici haine mai groase, reușind, astfel, să evite hipotermia.

În aceeași zi, alte două persoane au fost recuperate cu succes, de sub Vârful Lespezi. Respectivii au încercat o scurtătură, prin zona numită Căldarea Berbecilor.

Turistă din Elveția, preluată de ambulanța SMURD 

Au rămas blocați de frică într-o zonă aproape verticală. Intervenție împreună cu colegii sibieni, care tocmai duceau înapoi, în Călțun, echipamentul folosit în weekend”, au explicat cei de la Salvamont Argeș.

De asemenea, salvamontiștii au mai recuperat cu succes două turiste, din Elveția, care au parcurs Valea lui Stan. La ieșire, una dintre acestea a alunecat. 

Întrucât prezenta o suspiciune de fractură a umărului stâng, victima a fost peluată de o ambulanță SMURD.

Citește și: Convins că va muri pe munte, şi-a scris numele pe picior

De altfel, Serviciul Salvamont din județul Argeș a avut parte, în ultima perioadă, de o serie de intervenții permanente, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre persoane care au abordat traseele montane fără să aibă experiență, o minimă documentare sau instinct de conservare și, bineînțeles, echipament adecvat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net