Cum iți dai seama dacă un pepene verde e copt. Detaliul la care trebuie sa fii atent

Ultima actualizare:

Pe cât de gustos poate fi pepenele verde, pe atât de greu reușim să-l alegem pe cel care este copt. Dacă vrei să cumperi acest fruct, și vrei să știi dacă este copt, fără a-i face dop, trebuie să ții cont de un detaliu care te va ajuta să faci alegerea corectă.

image

Bătrânii știu cel mai bine să aleagă un pepene copt, doar prin simpla „lovitură” pe care i-o aplică pe coajă. Deși pare un test ușor, multe persoane dau greș, motiv pentru care aleg o altă alternativă: trebuie să fie atenți la culoarea pe care o are.

Fii atent la culoare pepenelui verde, dacă vrei să cumperi unul copt

Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă un pepene este crud sau copt, însă există o serie de trucuri care ne ajută să ne dăm seama de calitatea fructului pe care îl cumpărăm.

Conform cumsa.ro, culoarea verde a pepenelui trebuie să fie mată și cerată. Coaja nu trebuie să aibă acea culoare verde vibrantă și o tentă prăfoasă.

Alte detalii la care trebuie să fim atenți când alegem un pepene 

Semne care arată că un pepene este copt / foto: Pixabay
Semne care arată că un pepene este copt / foto: Pixabay

Testul loviturii – una dintre cele mai folosite practici este să lovești pepenele ușor cu degetele. Dacă sunetul este gol și profund ca un tambur, atunci pepenele este copt.

Coaja pepenelui trebuie să fie tare. Dacă la atingere este moale pe alocuri, riști să te alegi cu un fruct care nu este copt în totalitate.

Codița este una alt aspect la care trebuie să fii atent. Dacă este verde, pepenele este crud. În schimb, dacă este uscată, pepenele este unul copt și zemos.

În cazul pepenilor care au codița extrem de uscată, este posibil să fie recoltați și depozitați pentru o lungă perioadă de timp.

Pepenii verzi, care au coaja îngălbenită, sunt vechi. Este un semn clar că au fost ținuți mult timp până să ajungă la maturitate.

Pepenii cu dungi își vor schimba culoarea dintre ele și va deveni mult mai întunecată. Atunci știi că sunt copți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net