Cum poți rămâne fără bani pe WhatsApp. Înșelătoria anului

Ultima actualizare:

Un nou tip de escrocherie circulă pe platforma de mesagerie WhatsApp, iar mai mulți utilizatori au căzut în plasă și au fost păgubiți. Iată de ce să te ferești!

Un nou tip de escrocherie circulă pe WhatsApp Foto: Pixabay
Un nou tip de escrocherie circulă pe WhatsApp Foto: Pixabay

Mai mulți utilizatori ai platformei WhatsApp din Marea Britanie au fost escrocați cu nu mai puțin de 50.000 de lire sterline, în urma acestui tip de înșelătorie. Între lunile august și octombrie, s-au raportat 25 de cazuri de escrocherie, iar pagubele s-au ridicat la mii de lire sterline.

La ce înșelătorie să fii atent pe Whatsapp

Cea mai nouă formă de înșelătorie pe WhatsApp îi vizează  în special pe părinți. Escrocii se prezintă ca fiind copii acestora, dar care au însă un număr nou de telefon și, bineînțeles, nevoie urgentă de bani. 

O mamă din Bedford a dezvăluit „pățania” pe Facebook, pentru a-i avertiza și pe ceielalți utilizatori. Inițial, a primit un mesaj de la un număr pe care nu îl cunoștea.

Hei, mamă, sunt eu. Am un număr nou, așa că îl poți șterge pe cel vechi”, a sunat textul de la escroc.

Când femeia a întrebat cine este în spatele mesajului necunoscut, cel de la capătul celălalt a răspuns: „Copilul tău”, fără să specifice genul feminin sau masculin, pentru a merge „la sigur”.

Noua escrocherie vizează în special părinții

Escrocul a continuat să explice că are un telefon nou, susținând că aplicația bancară l-a blocat timp de 48 de ore.

Foarte enervant pentru că nu pot face nimic în privința asta. Ai putea să plătești pentru mine o factură și voi returna banii cât mai curând posibil? Îmi pare rău că te deranjez cu asta”, se mai arăta textul escrocului.

Cu toate acestea, în loc să transfere imediat banii, femeia și-a sunat fiica, care i-a spus că nu ea este cea care trimite mesajele. 

Nu este prima dată când o astfel de tactică este folosită pentru a comite fraude pe Whatsapp. În august, o asistentă a fost înșelată cu 2.500 de lire sterline, după ce un escroc s-a prefăcut că este fiul ei.

În septembrie, utilizatorii Whatsapp au fost avertizați cu privire la escrocheria prin care infractorii ar putea fura bani în acest mod.

WhatsApp protejează mesajele personale ale utilizatorilor noștri cu criptare end-to-end, dar vrem să le reamintim oamenilor că toți avem un rol de jucat în menținerea conturilor în siguranță, rămânând vigilenți la amenințarea escrocilor”, a spus managerul Kathryn Harnett, notează metro.co.uk.

Îi sfătuim pe toți utilizatorii să nu partajeze niciodată codul PIN din șase cifre altora, nici măcar prietenilor sau familiei, și recomandăm tuturor utilizatorilor să configureze verificarea în doi pași pentru un plus de securitate”, mai spun specialiștii.

Astfel, aveți grijă la mesajele suspecte pe care le primiți și întotdeauna vorbiți telefonic cu membrii familiei dumneavoastră pentru a confirma dacă ei sunt cei care vă cer ajutorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net