Cum readuci la viață florile tale preferate. Soluții eficiente de la specialist pentru cele mai întâlnite probleme ale plantelor de apartament

Florile tale de interior nu mai au același aspect și îți dorești să le readuci la viață? Îți recomandăm câteva trucuri simple și eficiente, recomandate chiar de un specialist în horticultură!

image

Plantele de interior adaugă un plus de culoare oricărei încăperi, dar, chiar și florile care nu necesită prea multă atenție, pot prezenta semne de deteriorare. Frunzele lor se pot ofili, iar mucegaiul și dăunătorii se pot instala. Din fericire, cu câțiva pași simpli, poți readuce la viață florile preferate!

Invitată în emisiunea „Vorbește Lumea” de pe PRO TV, Ruxandra Hădeanu, specialist în horticultură, a oferit soluții pentru cele mai întâlnite cauze ale deteriorării plantelor:

Frunze ofilite și creștere lentă

Prea multă apă poate duce la ofilirea frunzelor și la oprirea creșterii plantei. În astfel de situații, este important să schimbi substratul și să verifici rădăcinile, curățându-le cu atenție sub jet de apă înainte de replantare.

De asemenea, trebuie să ai grijă să nu o uzi atât de des! Metoda pentru verificarea nevoii de apă a plantei, este să apeși cu degetul pământul până la 2-3 cm în sol. Dacă pământul se lipește de degete, înseamnă că planta a primit suficientă apă. Dacă nu lasă urme, este nevoie să o hidratezi din nou.

Frunze maronii și deformate

Dăunătorii care atacă frunzele contribuie, fără dar și poate, la deteriorarea lor. În acest caz, poți prepara o soluție dintr-un litru de apă și o lingură de bicarbonat de sodiu, pe care o amesteci bine și să o pulverizezi pe suprafața plantelor afectate, dimineața, la interval de 7-10 zile.

Prezența musculițelor negre

Pentru combaterea musculițelor, poți folosi bețișoare de pământ care conțin sulf, magneziu și fosfor, elemente nutritive ce ajută la îndepărtarea dăunătorilor. Înfige bețișoarele în pământ, la o distanță medie față de plantă, nu prea aproape, dar nici prea departe. De obicei, 10-15 bețișoare de chibrit, plasate la o adâncire de 2-3 cm, cu capul în jos, astfel încât să se dizolve treptat în momentul în care vezi uda planta.

Frunze înconvoiate

Dacă planta nu a primit suficientă apă, frunzele pot începe să se răsucească sau să se îndoaie. Soluția este să o hidratezi, să o pulverizezi cu apă și să o așezi într-o zonă umbrită, dar bine ventilată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
harta lume istock jpg
5 lidia fecioru jpg jpeg
usa intrare adobestock jpg
bloc iasi jpg
alimente jpg
Stol de pasari FOTO Shutterstock
Harry Spacagna jpg
perth australia istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net