Cum să cureți calcarul de pe cabina de duș cu doar două ingrediente. Toate gospodinele trebuie să știe asta

Cei care au în casă cabină de duș, nu o dată s-au confruntat cu depunerile de calcar. Tocmai de aceea, Click! te învață cum să procedezi, pentru că este nevoie de o curățare totală.

Cabina de duș se curăță ușor cu ingrediente din casă / foto: Pixabay
Cabina de duș se curăță ușor cu ingrediente din casă / foto: Pixabay

Pentru a rezolva această problemă ai nevoie de un ingredient minune, care mai mult ca sigur există și în casa ta. Este vorba despre oțet. Acidul pe care îl conține acesta, amestecat cu bicarbonat de sodiu, va dizolva calcarul.

Cum trebuie să procedezi când cureți cabina de duș

La început, ia un recipient prin care se poate pulveriza și pune oțet în el. Apoi, va fi necesar să pulverizezi oțetul pe toată suprafață cabinei de duș unde s-a depus calcarul. Lasă să acționeze timp de 10 minute.

Apoi, curăță cabina de duș cu un burete pe care să pui bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul va acționa că un abraziv, în timp ce oțetul va dizolvă petele de apă dura și depunerile de săpun.

La final, este obligatoriu să clătești geamurile cu dușul, apoi să-l ștergi folosind o lavetă din microfibra. Pentru rezultate excepționale ar fi bine să folosești și un produs pentru curățarea geamurilor.

Poți folosi și lămâie

Poți folosi și o lămâie pe care să o tăi pe jumătate. După aceea, presară bicarbonat de sodiu pe această și freacă temeinic geamurile cabinei de dus. Acidul din lămâie reacționează cu bicarbonatul de sodiu și în urmă acesteia va ieși o spumă. Nu te speria, pentru că nu îți va face rău.

Unii experți recomandă, după curățarea cabinei de duș, să folosești un pic de ulei esențial de lămâie cu ajutorul căreia să ștergi geamurile cabinei de duș. Pe lângă faptul că această va mirosi foarte frumos, uleiul va împiedică apă să se mai depună pe geamurile cabinei, scrie site-ul cumsa.ro.

Ei bine, cea mai simplă metodă de a îți mențină cabina de duș curată este să o ștergi după fiecare folosire. Petele de apă dura apar după ce picăturile de apă se usucă, așa că cea mai bun mijloc de a preveni uscarea picăturilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Orasul Vilnius FOTO getyourguide.com
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net