Descoperire urât mirositoare la duș. Ce a găsit o familie din Australia în baia casei închiriate
O familie din Australia a făcut o descoperire șocantă în baia casei din Gold Coast, pe care o închiriase anul trecut. Exasperați de un miros greu și dezgustător, Julia Lang-Malone și soțul său au făcut nenumărate încercări pentru a descoperi sursa miasmei neplăcute.
Mirosul era foarte accentuat în baie, iar murdăria se acumula constant la duș în ciuda eforturilor zilnice de a o curăța. Nimic nu trăda să fi avut vreo problemă, până când, cercetând ,,fiecare centimetru” din încăpere, femeia a descoperit cu stupoare mii de mucuri de țigară îndesate în cadrul de la duș.
A trebuit să se demonteze tot dușul pentru a scăpa de mucurile de țigară, care ajunseseră până sub plăcile de gresie din cauza unei găuri în capătul de jos al cadrului.
„Practic, am distrus tot dușul – ceea ce este o dezamăgire – pentru a avea acces la mucurile de țigară, dar nu am avut de ales pentru că era dezgustător și eram disperați” își exprima dezamăgirea Julia.
Nicotina se scurgea pe pereții casei
Chiriași anteriori erau fumători înrăiți și fumaseră atât de mult încât mirosul de nicotină făcea parte integrantă din structura casei. Covoarele deveniseră verzi, deși se observa pe alocuri ca fuseseră albastre, tot lemnul din casă căpătase o culoare galbenă, până și toaleta devenise galbenă. Găuri de mucuri de țigară se puteau observa și în covorul din camera matrimonială, iar nicotina se scurgea pe pereții casei.
,,Ceea ce este cel mai enervant este faptul că există un balcon la doi pași de baie, dar sunt mii de țigări în baie" declara Julia Lang-Malone citată de news.com.au.
Cum se îndepărtează nicotina de pe pereți
Nicotina este o substanță care afectează sănătatea. Potrivit studiilor, fumul de tutun acumulat pe pereți și mobilier este cancerigen.
Pentru a preveni depunerea nicotinei pe pereți, aceștia se pot curăța de trei sau patru ori pe săptămână cu o mătură antistatică, ce conține fibre de cauciuc.
Pereții se mai pot spăla cu o soluție formată din apă și sodă (o mână de cristale de sodiu la 5 litri de apă). Aceasta se aplică pe un burete cu care sunt frecate toate suprafețele expuse.
Alte soluții eficiente sunt pe bază de amoniac sau fosfat trisodic, acesta din urmă funcționând ca detergent și degresant.