Cum să folosiţi în siguranţă aparatele electrocasnice. Trucuri pentru a consuma mai puțin curent

Ultima actualizare:
Instalația electrică de pom poate cauza incendii dacă nu e în stare bună
Instalația electrică de pom poate cauza incendii dacă nu e în stare bună

Odată cu Sărbătorile, începe nebunia în casele românilor. Se găteşte, se face curăţenie, se aprind peste tot luminiţe, televizorul e deschis aproape în permanenţă..., iar toate acestea duc la o suprasolicitare a instalaţiei electrice. În acest context, specialiştii Depanero vin cu recomandări importante pentru utilizarea corectă a electronicelor şi electrocasnicelor.

Aceasta este cea mai solicitantă şi aglomerată perioadă pentru echipamentele noastre electronice şi electrocasnice. Mai ales că, spre deosebire de alţi ani, acum vom petrece mai mult timp acasă, gătind mâncăruri delicioase la cuptor, făcând mai des curăţenie, navigând mai mult pe internet, jucându-ne pe calculator sau urmărind programe şi filme la televizor. Aparatura va fi mai solicitată, ceea ce creşte riscul de accidente, defecţiuni şi chiar incendii, atrag atenţia reprezentanţii Depanero. E bine să nu uităm de ea şi să luăm măsuri de siguranţă suplimentare. Iată 8 recomandări! 

  • Momentul împodobirii bradului şi al decorării casei este aşteptat de toată familia. Totuşi, înainte de a folosi decoraţiunile electrice, verificaţi să fie în stare bună. Evitaţi instalaţiile de pom sau alte decoraţiuni dacă sunt deteriorate, deoarece pot fi cauza unui incendiu sau pot provoca şocuri electrice. 
  • În această perioadă, numărul obiectelor sau al decoraţiunilor care necesită alimentare cu energie electrică e mai mare. Verificaţi atent toate prizele şi cablurile. Până la urmă, şi de calitatea lor depinde „sănătatea” aparatelor.  


    Instalația electrică de pom poate cauza incendii dacă nu e în stare bună
Instalația electrică de pom poate cauza incendii dacă nu e în stare bună
  • Cu cât sunt mai puţine prize într-o casă, cu atât avem tendinţa de a folosi mai multe prelungitoare, lucru care suprasolicită instalaţia electrică şi poate duce la arderea siguranţelor. Pentru că este o perioadă în care ne bazăm mai mult pe tehnologia de acasă, nu uitaţi că prizele nu ar trebui supraîncărcate.  
  • Aparatele electrocasnice care nu sunt în uz trebuie scoase din priză. Astfel, contribuiţi la eficientizarea consumului de energie şi puteţi preveni eventuale accidente.  
  • Nu plecaţi de acasă nici pentru 15 minute lăsând maşina de spălat rufe, aragazul sau caloriferul electric nesupravegheate. 
  • Dacă vă gândiţi să mai faceţi schimbări în casă în această perioadă, ţineţi cont de amplasarea aparatelor. Electrocasnicele nu trebuie apropiate de surse de apă sau de căldură. Poziţionarea corectă a electrocasnicelor le poate mări durata de viaţă şi le asigură o funcţionare mai bună.  
  • De asemenea, manevraţi orice aparat electrocasnic doar cu mâinile uscate. 
  • Nu în ultimul rând, în nebunia din bucătărie dinaintea Crăciunului, nu uitaţi pe aragaz oale şi tigăi, mai ales dacă utilizaţi ulei sau grăsime fierbinte, pentru că pot lua foc. În cazul în care ia foc uleiul, nu folosiţi niciodată apă. Stingeţi focul aragazului sau plita şi acoperiţi oala cu un capac. În plus, atât cuptorul de aragaz, cât şi cuptorul cu microunde trebuie curăţate frecvent, căci un strat gros de grăsime reprezintă un risc de incendiu, poate determina pierderea de energie, deteriorarea anumitor componente ale cuptorului şi scăderea eficienţei acestuia. 

Dacă aveţi puţină grijă de electrocasnice şi deprindeţi câteva obiceiuri, nu numai că le veţi prelungi viaţa, dar veţi consuma şi mai puţin curent. 

Frigidere  

Ţineţi uşile deschise cât mai puţin timp posibil. La fiecare deschidere se consumă o cantitate considerabilă de energie; Nu puneţi alimente fierbinţi care vor ridica temperatura internă şi vor solicita mai mult compresorul, ceea ce reprezintă o mare pierdere de energie electrică; Nu puneţi prea multe alimente în frigider. Conservarea lor depinde de fluxul neredirecţionat al aerului rece. În caz contrar, compresorul va lucra non-stop; Dezgheţaţi aparatul ori de câte ori face gheaţă. Aceasta face răcirea dificilă şi creşte consumul de energie. 

Cuptoare 

Păstraţi ramele curate astfel încât să adere bine la uşi şi să nu lase aerul cald să iasă. 

Maşini de spălat 

Ar trebui să fie utilizate la sarcină maximă, în loc de două sarcini. Aşa se poate economisi până la 50% din energie; Pre-spălarea e necesară doar pentru rufe foarte murdare. Dacă nu folosiţi acest program, economisiţi detergent, timp, apă şi de la 5% până la 15% energie; Lăsaţi hainele să se înmoaie înainte de spălare. În felul acesta reduceţi nevoia de a le spăla la temperaturi ridicate (ex. 60 °C în loc de 90 °C). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
1 remediu sforait jpg jpeg
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net