Cum să îți prepari acasă un detergent lichid mai puțin nociv!

Ultima actualizare:

Deși suntem obișnuiți cu comoditatea și alegem să cumpărăm detergenți din comerț, gata preparați, nu toți dintre ei s-ar putea să ne satisfacă dorințele în materie de spălare, iar prețul lor poate fi unul nu tocmai accesibil pentru toate buzunarele.

Cum să îți prepari acasă propriul detergent lichid Foto: Pixabay
Cum să îți prepari acasă propriul detergent lichid Foto: Pixabay

Așadar, dacă vă dorți să scăpați și de produșii chimici din detergenții obișnuiți pe care îi găsim în toate magazinele, și anume surfactanții, majoritatea dăunători sănătății, puteți să vă puneți creativitatea la încercare și să vă creați propriul detergent lichid!

Fără să implice prea mari eforturi sau cheltuieli, detergentul făcut în casă spală bine, miroase frumos și este mult mai puțin nociv decât variantele sale din magazine, pentru că nu va conține activatori de înălbire petrochimici, clor sau fosfați.

Cum îți faci propriul detergent de rufe, acasă

Pentru a prepară acest detergent, vom folosi ingrediente pe care s-ar putea să le ai deja acasă și a căror eficientă o vei observă încă de la prima spălare. Bicarbonatul de sodiu este un produs natural care acționează că deodorant și dezinfectant, și face materialele mai moi.

Pe de altă parte, săpunul pe care îl folosim pentru prepararea detergentului este un săpun obișnuit, care în vremurile de demult era folosit pentru spălarea rufelor la mâna. Acesta se face din grăsimi naturale plus alte igrediente și poate fi săpun de cocos, săpun cu glicerină etc.

Ingrediente

1-2 săpunuri de casă, 2 căni de borax, 2 căni de bicarbonat de sodiu, apă. Opțional: ulei esențial de lămâie sau de levănțică. Ustensile: o găleată sau un bol de dimensiuni medii și o lingură de lemn.

Mod de preparare

1. Dă săpunul prin răzătoare. Ai nevoie de două căni de săpun ras.

2. Fierbe un litru de apă într-o oală și adaugă cele două căni de săpun. Lasă să fiarbă la foc mic și amestecă folosind lingura de lemn.

3. Într-un alt vas adaugă borax-ul și bicarbonatul de sodiu. Adaugă apoi și apa cu săpunul topit și amestecă bine cu lingura de lemn până se dizolvă toate ingredientele.

4. La sfârșit, dacă vrei, adaugă 15 ml ulei esențial pentru a oferi un parfum detergentului și acoperă oala.

Toarnă detergentul în sticle de apă sau în recipiente goale pentru a-l depozita. Din motive de siguranță, ar fi bine să lipiți etichete pe care să scrieți că în recipietul respectiv este vorba de detergent. Agită recipientul înainte de folosire pentru a amestecă bine ingredientele și Voilà!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net