Cum scapi de gândacii de bucătărie cu soluții pe care le ai în casă

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

În special persoanele care locuiesc la bloc se confruntă cu acești „musafiri” nepoftiți”! Dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, nu mai dați buzna imediat la supermarket pentru a vă lua capcane sau insecticide, ci încercați mai întâi metode mai naturiste.

Prezența gândacilor de bucătărie nu este deloc plăcută și nici nu are vreo legătură cu curățenia. Casa poate să fi extreme de curată, dacă în bloc există o infestare cu aceste insecte. Gândacii intră pe lângă țevi, prin gurile de aerisire sau chiar pe sub tocul ușii. Cel mai important este să le distrugi cuiburile pentru că altfel nu vei scăpa niciodată de ei, vor continua să se înmulțească. Uite ce soluții ai la îndemână!

Detergent de vase

Dacă amestecați soluție de vase cu apă și pulverizați pe gândaci, aceștia se vor sufoca, deoarece respiră prin piele.

Ulei de lavandă

Pe lângă faptul că miroase foarte bine, uleiul esențial de lavandă este foarte bun pentru exterminarea gândacilor. Se îmbibă vată cu ulei de lavandă și se lasă în locurile în care ați descoperit paraziții.

Frunze de dafin

Gândacii nu suportă mirosul frunzelor de dafin, astfel că, deși nu vor muri, vor pleca de bună voie și nesiliți de nimeni. Exact la fel funcționează și oțetul alb.

Zahăr amestecat cu bicarbonat de sodiu

Se amestecă zahăr cu bicarbonat de sodiu, în cantități egale, iar apoi se pune soluția în locurile în care apar gândacii. Tentați de zahăr, o vor mânca, dar bicarbonatul de sodiu îi va extermina, conform ziare.com

Citește și:  

VIDEO Imagini șocante la Digi 24! Gândaci de bucătărie se plimbă pe gâtul unei invitate

De ce sunt periculoşi gândacii de bucătărie: iată ce boli pot transmite

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net