Cum să salvezi plantele care au fost atacate de gândaci. Trucul pe care doar grădinarii pricepuți îl cunosc

O plantă atacată de insecte moare repede. Frunzele se încreţesc, se îngălbenesc şi cad, lăstarii se înconvoaie şi florile se pătează. Micii duşmani se înmulţesc foarte repede la căldură şi transmit de la o plantă la alta diverse boli care se tratează greu. Află însă că, există o metodă simplă care te va ajuta să îți salvezi plantele dacă au fost atacate de gândaci. Click! îți prezintă trucul pe care doar grădinarii pricepuți îl cunosc.

Cum să salvezi plantele care au fost atacate de gândaci / Foto: Freepik
Cum să salvezi plantele care au fost atacate de gândaci / Foto: Freepik

Soluţiile chimice sunt, de obicei, cele mai eficiente pentru a îți scăpa plantele de gândaci, dar trebuie să respecţi cu stricteţe indicaţiile de utilizare. Dacă faci o soluţie prea concentrată, poţi otrăvi planta. Așa că, de ce să nu folosești un truc simplu, făcut acasă, care îți va ține plantele departe de insecte. Tot ce ai nevoie este deja în casa ta: detergent de vase, apă, bicarbonat de sodiu și ulei vegetal.

Amestecul natural care te scapă de gândaci și își ajută plantele

Așadar, potrivit lui Kia Jade, o femeie pasionată de grădinărit, acest amestec este un pesticid natural, ce îți va permite să îți păstrezi plantele sănătoase după ce au fost atacate de insecte. 

„Trucul de grădinărit pe care l-am învățat de pe platfoma TikTok partea a șasea. Acesta este preferatul meu, cu siguranță, și îmi permite să-mi păstrez plantele sănătoase după ce au fost atacate de acesți gândaci enervanți. Acesta este un pesticid natural. Aveți toate ingredientele în bucătărie. Este nevoie de mai puțin de două minute pentru a crea amestecul.

O jumătate de linguriță de lichid de spălat vase. O adăugați la 500 ml de apă, alături de o linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de ulei vegetal. Se amestecă totul într-o sticlă de pulverizare și gata, ai soluția care va face minuni”, a explicat Kia Jade, într-un videoclip, potrivit SkyNews.

De asemenea, ea a mărturisit că, în doar două minute, gândacii vor fi uciși de la amestec și nu vei mai avea probleme.

Uleiul vegetal sufocă de fapt insectele. Mă simt un pic prost că fac asta, dar îmi atacă plantele. Această soluție le-a ucis în termen de două minute, au căzut litelarmente de pe plante. Sper că acest pesticid natural să vă ajute și pe voi. Eu l-am folosit pe diferite plante pe care le am în grăsină și până acum a funcționat foarte bine”, a mai adăugat ea.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!           

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net