Cum să scapi de sentimentul apăsător de singurătate. Soluțiile sunt simple și la îndemâna oricui

Ultima actualizare:

    Foto unsplash.com
Foto unsplash.com

Singurătatea e la fel de toxică precum consumul a 15 ţigări pe zi, scriu cercetătorii de la Forumul Economic Mondial. A devenit chiar o epidemie globală, iar afirmația nu este deloc o exagerare. Pe de altă parte, mai ales dacă locuiești într-o metropolă, lipsa timpului și uneori lipsa de energie favorizează această stare prin faptul că limitează interacțiunile sociale.


    Foto unsplash.com
Foto unsplash.com

John T. Cacioppo şi William Patrick, doi cercetători americani care au studiat acest fenomen și au elaborat cartea „Singurătatea. Natură umană și conexiune socială”, o definesc drept cauza tăcută a unei vieţi nefericite şi a unei sănătăţi precare. Înainte de a te alarma și de a-ți face cele mai negre scenarii, învață să o combați și să nu te lași afectată de ea, deși nu va fi un proces simplu sau instant.

În orice caz, există câteva moduri prin care poți lupta împotriva singurătății.

Un animal de companie


    Foto unsplash.com
Foto unsplash.com

Chiar dacă nu va fi partenerul tău de cafea, o pisică sau un câine te va responsabiliza și îți va aduce multă bucurie. Te vei atașa de un animal de companie din prima clipă în care îi vei deveni stăpână și probabil nici nu vei ști ce să mai cumperi de la pet shop pentru a-ți răsfăța odorul –  mâncare, jucării, hăinuțe, șampon și alte accesorii. Un animal te va face să uiți de singurătate și îți va da posibilitatea de a te conecta mult mai ușor cu cei care le iubesc sau sunt fideli unei anumite rase. De exemplu, vei găsi grupul stăpânilor de câini husky sau de labrador, unde vei putea schimba poze, impresii și sfaturi cu alte persoane care dețin astfel de patrupede. Pe lângă toate aceste aspecte, va trebui să mergi la un medic veterinar care va consemna în carnetul de sănătate al câinelui sau pisicii tale toate afecțiunile, vaccinurile și deparazitările efectuate. Dacă ești excentrică, poți să îți iei o reptilă, o șinșilă sau o veveriță siberiană, esențial este să ai aproape o ființă în companie căreia îți place să stai.

Interacțiune

John Cacioppo, profesor de psihologie, psihiatrie şi ştiinţe comportamentale, ne sfătuieşte ca atunci când credem că vom intra într-o stare de tristețe sau când deja ne simţim singuri, să încercăm pe cât posibil să combatem dorinţa de izolare. Aceasta poate fi depășită prin interacțiune, fie afară, fie în mediul online. Dacă nu ieși în oraș cu oameni noi, poți încerca să stabilești câteva legături prin intermediul rețelelor de socializare pentru a lua contact cu persoane interesante. Nu trebuie să apelezi neapărat la una de dating, ci te poți rezuma la Facebook sau Instagram. Dacă ești pur și simplu dependentă de aceste rețele de socializare și stai cu orele să vezi ce fac alții, în timp ce tu ești doar un observator, încearcă să te autoeduci și să nu petreci mult timp în mediul online.

Singurătatea poate fi combătută în diverse moduri, important e să nu te lași acaparată de ea. E indicat să nu o percepi ca pe ceva negativ sau imposibil de depășit, căci poţi fi mulţumită şi împlinită chiar dacă eşti singură. Sentimentul intervine și se acutizează atunci când are loc o ruptură între dorinţa ta de a avea relaţii sociale şi legăturile pe care le ai de fapt. Important e că poți echilibra această balanță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net