Cum să te plimbi mult pe bani puţini

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Majoritatea salariaţilor din România îşi iau unul sau două concedii pe an, când pleacă într-o mult aşteptată vacanţă. Una la care visează şi pentru care strâng bani cu luni de zile înainte. Cum ar fi să poţi călători mai des, să ieşi din ţară lunar, să vezi locuri noi? Ţi se pare „un lux”? Ei bine, află că e posibil, fără să-ţi zdrunci prea mult bugetul.

Iubitori de vacanţe, luaţi aminte! Vă puteţi plimba mult pe bani puţini. Trebuie doar să ştiţi să „vânaţi” cele mai bune oferte, să vă planificaţi puţin traseul, să alegeţi perioada optimă. Multe lucruri frumoase de care vă puteţi bucura sunt extrem de ieftine, chiar gratis. 

În primul rând, e bine ca mereu să ai nişte bani puşi de-o parte. Multe „chilipiruri” apar când nu te aştepţi şi e păcat să le ratezi. Escapadele neplanificate sunt cele mai frumoase. „Vânează” ofertele last-minute!

Nu merge „cu valul” în vârf de sezon. Te poţi bucura de mare şi în septembrie, chiar  în octombrie, iar când alţii se îngrămădesc pe Litoral, tu poţi vizita un oraş mai puţin aglomerat şi, implicit, mai ieftin. 7 zile în vârf de sezon te costă cât 14 în extrasezon.

Dacă mergi cu avionul, nu te feri să faci escale, să aterizezi pe aeroporturi mai îndepărtate sau chiar într-un oraş mai îndepărtat, de unde să iei autobuzul! Poţi economisi bani frumoşi. Iar biletul cumpără-l direct de pe site-ul companiei aeriene sau de la agenţiile de turism care sunt tour-operatoare şi au chartere.

Specialiştii spun că momentul optim pentru a-ţi cumpăra biletul e cu 50-53 de zile înainte de plecare. Zilele din mijlocul săptămânii sunt mai ieftine decât cele din preajma weekendului. De asemenea, e mai ieftin să-ţi iei zbor de noapte. Fii flexibil cu data de plecare şi stai la pândă pe site-urile companiilor aeriene!

Evită să-ţi iei bagaj de cală. Costă mai mult şi, în plus, poate fi incomod dacă faci escale scurte.

simeon stalpnicul png

Pentru transferul de la aeroport în oraş/hotel evită taxi-urile şi alege mijloace de transport în comun (autobuze, trenuri, metrouri). Chiar dacă durează de două ori mai mult, costă de cel puţin două ori mai puţin. În plus, călătoria contează, nu doar destinaţia, spun specialiştii de pe aventurescu.ro.

Nu fi pretenţios în ceea ce priveşte camera de hotel! E bine doar să fie curată şi aproape de un mijloc de transport în comun. Te-ai dus în respectiva staţiune ca să vizitezi, să te plimbi, în cameră oricum nu o să pierzi prea mult timp.

Evită, pe cât posibil, taxiurile. Mai ales dacă eşti turist şi nu cunoşti oraşul, rişti să fii dus la o plimbare lungă şi costisitoare. Foloseşte mijloacele de transport în comun sau ia la pas străduţele. Aşa simţi mai bine atmosfera locului, ai o altă viziune asupra lor. 

Te poţi distra pe bani puţini, chiar gratis. Există muzee cu intrare liberă în anumite zile, spectacole stradale, pieţe, catedrale şi parcuri superbe unde nu trebuie să scoţi nici un ban din buzunar.

Dacă eşti student, ia cu tine legitimaţia. La unele obiective turistice ai reducere.

simeon stalpnicul png

Mâncarea costă mult dacă o iei din restaurante de fiţe. Poţi mânca foarte bine de la mici taverne unde se duc localnicii, de pe stradă, din pieţe. Astfel, poţi descoperi specialităţi locale pe care nu le guşti în altă parte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net